Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/09/2019

Scroll to top

Top

No Comments

WFL Grappling: onze voorspelling

WFL Grappling: onze voorspelling

Aanstaande zondag staat de derde editie van WFL-MMA op het programma. Naast een MMA kaart, die zeer de moeite waard is, heeft de organisatie ook een 8-mans, open-weight, no-gi grappling toernooi aan de line-up toegevoegd. Interessant is dat, geheel volgens het concept van Chael Sonnen’s Submission Underground Grappling evenementen, de grappling partijen in de WFL kooi worden uitgevochten. Als liefhebbers van alles wat met BJJ en grappling te maken heeft, zijn wij bij ArteSuave natuurlijk zeer te spreken over het feit dat WFL de moeite doet om niet alleen het kickboksen en MMA te promoten maar om ook het grappling aan het Nederlandse publiek te promoten. Dat doen ze overigens niet voor het eerst want tijdens het eerste WLF MMA evenement had de organisatie al een 4-mans no-gi grappling toernooi op de kaart staan. Dat toernooi werd gewonnen door Sander Bakkum. Hij staat deze editie niet in de bracket en dus zal er sowieso een nieuwe winnaar komen. De vraag is alleen; wie? Wij blikken alvast vooruit naar de partijen.

Reinier de Ridder vs. Leroy La Rose

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen; Reinier is wat ons betreft de absolute topfavoriet om het toernooi te winnen. Tijdens het eerste WFL evenement stond hij nog op de MMA kaart en hij heeft zich de afgelopen jaren steeds meer op het MMA gericht. Toch is Reinier, met zijn medailles op het EK van de IBJJF en op de WPJJC, hands-down een van de best presterende Nederlandse BJJ/Grappling atleten op dit moment. Hoewel Leroy La Rose ook al een tijdje mee draait in de scene en onder andere Nederlands grappling kampioen werd, verwacht ik een submission overwinning voor de man van Combat Brothers.

Winnaar: Reinier de Ridder (submission)

Daan Bauwens vs Lincoln White

Lincoln White is de enige deelnemer van de vorige editie van het grappling toernooi die ook nu weer op de kaart staat. Tijdens de vorige editie won de vechter van Team UCT zijn halve finale op submission met een leglock en verloor hij in de finale op punten in een partij waarin hij veel gewicht moest toegeven op zijn tegenstander. In Daan Bauwens treft Lincoln een tegenstander van een vergelijkbaar gewicht en die leglocks over het algemeen ook niet schuwt. Ik verwacht hier dan ook een redelijk gelijk opgaande partij waarbij ik denk dat de langere ervaring van Daan uiteindelijk de doorslag zal geven.

Winnaar: Daan Bauwens (punten)

Niels Voskuijl vs. Flavio Burger

In tegenstelling tot de voorgaande partij, is het gewichtsverschil in deze partij een stuk groter. Niels vecht normaal in de medium heavy divisie (88 kg), terwijl Flavio in de lightweight divisie zijn partijen draait (76 kg). De verwachting is dan ook dat de vechter van Unity BJJ een ruim gewichtsvoordeel zal hebben. Tel daarbij op dat Niels al wat jaartjes langer meedraait in het wereldje dan zijn opponent, voor een team uitkomt met een voortreffelijke staat van dienst op het gebied van grappling en BJJ competities en daarnaast een oerdegelijke grappler is en het zal je niet verrassen dat ik verwacht dat Niels deze partij zal domineren.

Winnaar: Niels Voskuijl (punten)

Guyonne Pieplenbosch vs Duane van Helvoirt

Ik moet toegeven dat Guyonne Pieplenbosch de enige naam op de deelnemerslijst is waar ik nog nooit van gehoord had (thank god for Google). Inmiddels hebben we van de WLF organisatie begrepen dat Duane van Helvoirt als laatste deelnemer aan het toernooi is toegevoegd. Duane ken ik als Gracie Barra teamgenootje uiteraard goed. Google leert mij dat Guyonne de laatste tijd vrij actief is geweest qua wedstrijden. Hij draait echter een paar niveautjes lager mee dan Duane en (saillant detail) verloor in juli op King of the Beach nog van Duane’s leerling en tevens WFL veteraan Daan Duijs. Hoewel ik dus niet 100% objectief ben in dit geval verwacht ik dat deze partij eenrichtingsverkeer zal zijn en Duane dit klusje vrij eenvoudig zal klaren.

Winnaar: Duane van Helvoirt (submission)

Reinier de Ridder vs. Daan Bauwens (verwachtte halve finale)

Als bovenstaande voorspellingen uitkomen dan zullen Reinier en Daan elkaar treffen in de eerste halve finale. Reinier heeft in deze partij een behoorlijk voordeel qua gewicht. Gekoppeld aan zijn goede judo game verwacht ik dat Daan er niet in zal slagen om Reinier op zijn rug te krijgen. Ik verwacht dan ook dat Reinier eenvoudig de top-positie zal bemachtigen in deze partij. Aangezien top-game Reiniers bread-n-butter is, zal hij van hieruit het tempo van de wedstrijd proberen te bepalen. Daan zal koste wat kost moeten proberen om Reinier’s passing game tegen te houden. Daan’s grootste kans op succes zal denk ik zijn om Reinier in een leglock spel te lokken. De vraag is echter of dat gaat lukken en hoe de partij zich daar dan zal afspelen. Verwacht in een traditionele ‘passer vs. guardeiro’ partij controle en dominantie van Reinier.

Winnaar: Reinier de Ridder (submission)

Niels Voskuijl vs. Duane van Helvoirt (verwachtte halve finale)

Ook in de tweede verwachtte halve finale van de avond zal er wat gewichtsverschil zijn (in het voordeel van Niels). Duane heeft echter ook een zeer sterke judo basis dus in tegenstelling tot de vorige halve finale is het zeker geen gegeven dat de lichtste vechter deze pot vanaf zijn rug zal vechten. Mocht dat wel het geval zijn dan zal Niels een manier moeten vinden om uit Duane’s closed-guard te blijven en zijn triangle set-ups moeten vermijden. Wellicht dat de kooi in deze partij ook nog een rol van betekenis zou kunnen spelen. Als Niels er namelijk in slaagt om Duane tegen de kooi te drukken dan kan hij zijn gewicht en krachtvoordeel namelijk maximaal benutten. Al met al vind ik het heel lastig om te voorspellen hoe deze partij zal verlopen. Beide heren draaien al lang mee en hebben de nodige competitie ervaring dus ik verwacht een gelijk opgaande wedstrijd. Ik laat mijn subjectiviteit in dit geval dan toch de doorslag geven.

Winnaar: Duane van Helvoirt (punten)

Reinier de Ridder vs Duane van Helvoirt (verwachtte finale)

Reinier is de gedoodverfde favoriet van het toernooi. Voor hem is er in de finale dus alles te verliezen. In Duane zal hij wederom een lichtere opponent treffen en is dat (op zijn minst optisch) dus helemaal het geval. Beide hebben een goede judo basis en als ik me niet vergis hebben de heren in het verleden al een aantal maal samen getraind. Ze zullen elkaars spel dus door en door kennen en precies weten hoe ze hun eigen sterktes moeten benutten en de ander zijn zwaktes moeten uitbuiten. Belangrijk aspect in deze partij zal denk ik zijn welk van de twee vechters de toppositie weet te bemachtigen. Als Reinier van boven zijn top-game kan spelen zie ik Duane niet van hem winnen. Als Duane de partij van boven kan vechten daarentegen dan maakt hij mijns inziens meer kans. Hoe dan ook verwacht ik dat het op technisch en tactisch gebied de meest hoogstaande partij van de avond zal worden. Kortom, finale-waardig!

Winnaar: Reinier de Ridder (punten)

Wat denken jullie? Eens? Oneens? Laat het ons weten!

Next Story

This is the most recent story.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273