Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/09/2019

Scroll to top

Top

8 Comments

Vecht als een Braziliaan!

Vecht als een Braziliaan!

Wie niet sterk is moet slim zijn. En als je slim bent ga je Braziliaanse Jiu-Jitsu beoefenen. Een immens populaire verdedigingssport waarbij tengere ukkies evenveel kans maken om te winnen als grote bullenbakken.

Bij Braziliaanse vechtsport denken we al snel aan het swingende Capoeira. Maar Jiu-Jitsu is veel groter, ook in Nederland.

Oorspronkelijk komt de sport uit Japan, maar Brazilianen hebben hun eigen variant erop gemaakt die mega populair is. In Nederland zijn er inmiddels 100 sportscholen waar je Jiu-Jitsu kunt beoefenen.

Onverslaanbaar
Braziliaans Jiu-Jitsu is in de jaren 90 groot geworden door de Ultimate Fighting Championship in Amerika, een competitie waarbij alle vechtsporten zonder regels gebruikt mogen worden. Iedereen verwachtte dat zwaargewicht boksers zouden winnen, maar een Braziliaan van nog geen 80 kilo, Royce Gracie, bleek onverslaanbaar.

Royce Gracie is de zoon van Hélio Gracie, de vader van het Braziliaanse Jiu-Jitsu. Grote tegenstanders wisten niet wat ze op de grond aan moesten, en besloten daarom op les te gaan bij de Braziliaanse Gracie-familie. Inmiddels hebben zij over de hele wereld scholen.

Wurgslang
“De sport is gebaseerd op natuurwetten. Het draait niet om brute kracht, maar om hefboomwerkingen van armen en benen”, zegt Jiu-Jitsu-leraar Raoel Hiwat. Je kunt het vergelijken met een wurgslang. De basis is dat een tegenstander naar de grond moet worden gebracht, waar kracht en grootte niet meer relevant zijn om iemand te verwurgen…

Lees verder op http://www.rtlnieuws.nl/editienl/vecht-als-een-braziliaan


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273