Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 24/08/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Review: GRIPS Athletic Secret Weapon 2.0

Review: GRIPS Athletic Secret Weapon 2.0

Gucci, Prada, Armani en Versace, zomaar wat bekende Italiaanse merken die we allemaal kennen. Duurdere merkkleding  dat vaak gebruik maakt  van net wat betere stoffen, iets exclusievere stoffen, net wat beter allemaal.

En dan ineens, Grips Athletic, een Chinees / Italiaanse leverancier van BJJ pakken. Grips Athletic (van origine uit China) komt met de Secret Weapon 2.0. Out-of-the-box, boordevol innovaties en vooral, anders. Met een verkoopprijs van € 154, plaatsen we deze Gi in een van de duurdere categorieën . Terecht? Bij ArteSuave gingen we in een 2-delig maatpak de mat op!

OVER GRIPS

Grips is een bedrijf uit China dat wereldwijd kantoren heeft neergezet om de plaatselijke markt te kunnen bewerken. Mijn contact liep met GRIPS Europe, uit het zonnige Italië. De plek waar de styling van het pak is geboren.

Het pak zelf wordt in tegenstelling tot 90% van de huidige markt niet gemaakt in Pakistan, maar in China:

“Made in China in plaats van Pakistan? Dat is simpelweg omdat ze daar al een fabriek hebben die technische sportmaterialen produceert voor diverse grote sportmerken. Het lijkt maar logisch om in deze fabrieken dan ook te onze nieuwe Gi te produceren. Daarbovenop zijn  de producten uit China van hogere kwaliteit dan de meeste in Pakistan gemaakte producten. Ook een Adidas en Tokaido laten bepaalde Gi’s in China maken en niet in Pakistan.”

FEATURES

Kimono Jacket: Technical Specifications:
100% Pearlweave Cotton
Antimicrobial, Anti Odor treatment
Steamed and Pre-washed
Shoulder Blade Padding with COOLMAX®

Kimono Pants: Technical Specifications:
100% Singleweave Ripstop
Antimicrobial, Anti Odor treatment
Steamed and Pre-washed
Knee Padding with COOLMAX®

http://www.gripsathletics.com/themes/grips/img/tech_docs/SW_2.0_GRMJK01_WHITE.pdf

AFMETINGEN EN GEWICHT

Ongewassen Na 5x wassen
JAS A2
A 163cm 163cm
B 77cm 76,5cm
C 52cm 52cm
D 51cm 51cm
E 17,5cm 17cm
F 16cm 15cm
BROEK A2 RIPSTOP
G 51cm 50cm
H 99cm 98cm
I 22,5cm 22,5cm
J 76cm 74cm
K 29,5cm 28cm

(Voor mij) Dus zoals eerder gezegd al een maatpak op de mat. Vooral bij de heupen is het pak aardig getailleerd. Vergelijk de 52 cm van de jas met een 57 cm van de Gameness XT en de Ground Game Titan en maar liefst 61 cm van de Gear4Fighters.

Vooral opvallend is dat de gi echt minimaal gekrompen is, ondanks dat de claim niet eens gemaakt wordt dat het een pre-shrunk gi is. Slechts een enkele centimeter op sommige plaatsen, maar dat was het dan ook.

Qua gewicht is het wel even vreemd. Het pak voelt erg licht aan. Een erg lichte broek, een erg licht vallend jasje, maar toch komt het gewicht rond de 1.8 kg uit. Het meeste gewicht (1.3 kg +/-) zit dan ook in het jasje. De toevoeging van de Coolmax zal hier waarschijnlijk de oorzaak van zijn.

COMFORT & AFWERKING

“Coolmax Extreme® is een handelsmerk en merknaam voor een serie vocht afvoerende technische stoffen ontwikkeld in 1986 door DuPont Textiles and Interiors (tegenwoordig Invista). Deze stoffen bevatten speciale polyestervezels met een ‘ademende’ werking, in tegenstelling tot katoen. Het voelt wel comfortabel tijdens het dragen. 

De Coolmax® vezels zijn niet rond, maar enigszins langwerpig in dwarsdoorsnede met groeven in de lengterichting langs de naden. Ze worden geproduceerd in tetrakanaaldoorsnede of hexakanaaldoorsnede. De reeks van dichtbij elkaar gelegen kanalen creëert een capillaire werking die vocht absorbeert door de kern, naar een groter oppervlak aan de buitenzijde. Hier  heeft het vocht meer kans op verdampen. De snelle vochtafvoer van je lichaam zorgt ervoor dat je lichaam afkoelt en dit zorgt voor de verkoelende werking.” 

Een BJJ-pak dat chokes comfortabel maakt en tevens je lichaam verkoelt. Really? Ja. De Coolmax stof wordt gebruikt in de nek, de oksel, de zij-split van de jas en in het kruis van de broek. Allemaal plekken waar normaliter de  wrijving hoger is en allemaal plekken die in deze Gi inderdaad een stuk comfortabeler  aanvoelen. Daarnaast blijven de plekken daadwerkelijk wat koeler.

Loop een willekeurige braderie in Nederland af en je komt overal namaakartikelen tegen. Made in Turkey, of vaak in China. Er wordt wat lacherig over gedaan.  Alsof ze in China geen kwaliteit kunnen maken, Grips Athletic bewijst graag het tegendeel. In tegenstelling tot de meeste fabrikanten laten zij hun Gi’s maken in China in plaats van Pakistan. De kosten zijn hoger zijn dan iets hoger maar de vraag blijft bestaan:  is het een typisch geval van  “made in China” of rekenen ze af met dat vooroordeel?

“Dat is simpelweg omdat ze daar al een fabriek hadden die technische sportmaterialen maakte voor diverse grote sportmerken. Dus waarom dan daar ook niet dit produceren. Daar komt bij dat de producten uit China van hogere kwaliteit zijn dan de meeste Pakistan producten. Ook een Adidas en Tokaido laten bepaalde Gi’s in China maken en niet in Pakistan.” antwoord Aiki Budo Sport op de vraag waarom de pakken gemaakt worden in de Peoples Republic of China.

Eén ding is zeker. BJJ-pakken maken kan je overlaten aan de expertise van de hardwerkende Chinese werknemers. Werkelijk geen enkele naad is uit lijn en de contrasterende zwarte draden op het witte pak zien er daardoor erg strak uit. Aangezien het pak niet uit één deel bestaat betekent het erg veel naden. Dus erg veel plekken om fout te gaan. Niets is minder waar. De naden, de logo tape in de mouwen of achter de kraag, de logos op de schouders, alles is op en top afgewerkt.

De graphics op de Coolmax stof zijn erg strak en het koord om de broek aan te trekken is perfect. Een soort van foam-achtig koord, wat het precies is? Geen idee, ik kan je wel vertellen dat het perfect werkt.

De Gi is verder op alle standaardpunten verstevigd. De oksels, het kruis, de benen. Allemaal in orde.

Merk je verder iets van de 7 stukken waar de jas uit bestaat? Absoluut niet. Waar ik verwacht had dat de naden erg vervelend zouden kunnen zijn, zijn ze eigenlijk totaal niet voelbaar tijdens de training.

Veruit het grootste pluspunt aan deze Gi is de broek. Een enorm zachte ripstof weefsel, het beste koord dat ik tot nu toe ben tegen gekomen en daarbij heeft het een perfecte pasvorm. De broek is van een 63/35 polycotton mix (65% polyester, 35% katoen). Anders dan de standaard katoenen ripstop broeken en naar mijn mening toch wel een erg fijne stof.

Ondanks dat de broek niet van 100% katoen is, is mij toch verzekerd dat de broeken IBJJF legaal zijn.

LOOKS

De mensen achter Grips hebben het pak niet zomaar ontworpen in Italië, het land van de haute couture. Al wie mijn eerdere reviews gelezen heeft, weet dat ik geen fan ben van een hoop schreeuwerige logos, grote patches en onnodige drukte. Geef mij maar rust. Deze Gi straalt precies dat uit: rust. Twee logos op de mouwen, eentje op het scheenbeen en een beetje logo-tape aan de onderkant van de jas. Dat was het. Geen poespas verder aan de buitenkant.

De binnenkant is aan de drukke kant. Het gebruik van Coolmax stof in de oksels, de nek, de zij-split en het kruis van de broek maakt  het al snel wat drukker. Een soort oranje lava-achtig wolkenpatroon is gebruikt voor een kleurrijke afwerking.

Opvallend is ook de alternatieve manier van de broekversteviging. Geen simpele rechthoek van bovenbeen tot enkel, maar een schuin afgesneden stuk van heup tot scheenbeen.

Het meest in het oog springend is misschien nog wel de jas. Niet uit één stuk, maar zoals eerder al gezegd, uit zeven stukken! Door gebruik te maken van een schuine snit is het pak lichtjes getailleerd.

Dankzij de rustige looks is het pak uitermate geschikt om te voorzien van de school patches.

SERVICE

In dit geval kwam de Gi rechtstreeks vanuit Italië. Het contact verliep snel alsook de verzending. Binnen twee dagen was alles binnen. Even later werden we er echter op gewezen dat we in Nederland dus ook een leverancier hebben, Aiki Budo Sport.

Contact met Aiki Budo liep ook snel, vragen werden snel beantwoord en ze waren nieuwsgierig naar onze feedback.

Helaas heeft Aiki Budo Sport niet alles op voorraad (in vergelijking met de site van GRIPS zelf), maar ik neem aan dat dat geen probleem moet zijn als je per sé een item wil bestellen.

CONSLUSIE

Heb je wat meer te besteden en heb je het postuur voor een getailleerde pak, dan kan het met de Grips Secret Weapon 2.0 niet fout gaan. Je krijgt waarvoor je betaalt, een uitstekend pak! BJJ Haute Couture.

Pluspunten

– Op dit moment wellicht de beste broek beschikbaar,
– Zeer goede afwerking,
– Geweldig koord op de broek,
– Coolmax is niet enkel een gimmick maar ook functioneel.

Verbeterpunten

– De prijs is voor sommige aan de hoge kant,
– Minder geschikt voor de bredere BJJ-ers onder ons.

Het pak is verkrijgbaar (tevens in dames uitvoering!) bij Aiki Budo sport.

FOTO’S

Review Overview

Fit
10
Service
9
Kwaliteit / afwerking
10
Uiterlijk
9.5
Prijs
8
9.3

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273