Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/08/2019

Scroll to top

Top

No Comments

Jiu Jitsu Factory

Jiu Jitsu Factory

Gebroeders Mathieu en Willem Peters geven samen vorm aan het team van Jiu Jitsu Factory. Mathieu heeft als achtergrond traditioneel Jiu-Jitsu en Judo. Het Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) beoefend hij al sinds hij begin jaren ´90 nadat hij de eerste UFC zag.

In januari 2007 wist Mathieu Peters  als eerste Nederlander zijn zwarte band te behalen.

Willem Peters heeft het ‘BJJ virus’ ook in zijn bloed. Sinds juli 2008 mag ook Willem zich een BJJ black belt noemen.

Cadu Francis is de BJJ leraar van Mathieu en Willem Peters. Cadu is in 2002 door de gebroeders naar Nederland gehaald om het BJJ een positieve impuls te geven. Er was in die tijd nog geen black belt in Nederland en er was behoefte aan een goede leraar die het niveau omhoog kon brengen, mensen op kon leiden tot scheidsrechter en leiding kon geven aan grote toernooien zoals de BJJ Dutch Open (een internationaal bekend toernooi dat inmiddels al vele jaren succesvol is).

Cadu is een leerling van Fernando Yamasaki / Saulo Ribeiro en behoorde lange tijd tot de competitie wereldtop. In 2006 wist hij op de mundials nog een bronzen medaille te winnen en in 2009 wist hij op de mundials no-gi een gouden medaille te winnen.  Cadu richtte diverse scholen in Nederland op en zelfs één in België, één in Duitsland en één in Polen. In de periode dat Cadu in Nederland was heeft hij het BJJ een enorme impuls weten te gegeven. In 2006 is Cadu teruggekeerd naar Brazilië. Momenteel woont hij in San Diego waar hij ook lesgeeft aan een enthousiast team.

Bekende vechters zoals drievoudig K1 Champion Peter Aerts en K1 MAX vechter Alviar Lima hebben inmiddels hun weg naar Jiu Jitsu Factory gevonden om zich te bekwamen in het grondwerk. Zo ook Ray Staring en onze eigen grondspecialist en MMA-talent Hans Stringer (i.s.m. Team Super Pro).

Locaties en lestijden

Bij JJF kan op de volgende locaties getraind worden:

Bergen op Zoom, Breda, Den Bosch, Nijmegen, Oss, Utrecht en Emmeloord:

Kijk voor meer informatie en lestijden op de website van de Jiu Jitsu Factory


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273