Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 12/12/2018

Scroll to top

Top

4 Comments

Wat ik heb geleerd van Kron Gracie.

Wat ik heb geleerd van Kron Gracie.

De komende weken wil steeds een BJJ’er in de spotlight zetten die een impact heeft gehad op mijn game. In deze serie zal ik eerst ingaan op de technieken die ik van de BJJ’er heb afgekeken en vervolgens op de principes die ik van de vechter heb geleerd.Deze week is die vechter Kron Gracie, veruit de bekendste en beste wedstrijdvechter die team Rickson Gracie heeft voortgebracht. Hij is dan ook een inspiratie voor mij, en voor veel van mijn teamgenoten. Veel van de technieken die Kron in competities gebruikt worden door mijn trainers ook aangeleerd. Veel van Kron’s technieken en de achterliggende principes hebben dan ook een plek gevonden in mijn game. De belangrijkste zal ik hieronder bespreken.

Technieken

Guillotine
De techniek waar Kron zijn gouden ADCC medaille won, wordt door mij ook graag gebruikt. In oktober was Kron’s vader, Rickson Gracie, in Nederland. Dit was net na het ADCC toernooi in China. Tijdens een seminar voor de leraren had Rickson een detail voor de guillotine met de aanwezigen gedeeld dat mij erg heeft geholpen. Ik was zelf niet aanwezig bij het seminar, maar mijn trainers hebben het gelukkig goed onthouden en met ons gedeeld. De truc zit hem in het draaien van de hand waardoor de tegenstander zijn hoofd niet weg kan trekken. Het klinkt een beetje vaag, maar als er animo voor is zal ik mijn trainer lief aankijken en vragen of hij wil meehelpen aan een instructiefilmpje.

Closed Guard
Dan is er nog een positie: closed guard. Kron laat zien dat de closed guard nog steeds een hele nuttige en aanvallende positie is. Ik experimenteer de laatste tijd veel met allerlei verschillende guard games (spider guard, De la Riva guard, half guard), maar de closed guard werkt ook gewoon heel goed. Bij ons wordt deze positie veel gebruikt en mijn trainingsgenoten zijn over het algemeen ook erg goed in de gesloten guard. Het is dan ook goed om deze positie te oefenen tegen mensen die er, zowel top als bottom, veel tijd in hebben doorgebracht.
Principes
Kron laat zien dat dat helemaal niet nodig is om ‘moderne’ technieken als de spider guard of berimbolo’s te gebruiken. Hoewel hij nog geen wereldkampioen is bij de zwarte banders heeft hij zijn grote concurrent Otavio Sousa, die wel wereldkampioen is, al twee keer verslagen.
Lees hier het vervolg van dit artikel

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273