Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/09/2019

Scroll to top

Top

4 Comments

Verslag: Grapplers Quest Amsterdam

Verslag: Grapplers Quest Amsterdam

Ik weet niet exact hoeveel toernooien ik inmiddels heb gedaan, maar ik overdrijf niet als ik zeg dat ik denk dat het aantal toernooien waaraan ik heb deelgenomen inmiddels  een getal met 3 cijfers is. Een paar weken geleden vond er in Amsterdam de eerste editie van de ‘Grapplersquest European Championships’ plaats (geen lekkere datum midden in de zomer overigens, maargoed). ‘UIteraard’ was ik van de partij en werd daarom gevraagd een stukje te schrijven voor AS. Ik zei meteen ja maar toen ik naar een leeg scherm zat te kijken begon ik me ineens af te vragen wat ik dan moest schrijven. Ik had wel degelijk een mening over het toernooi maar kon ik die zomaar opschrijven? Uiteindelijk heb ik het even laten bezinken en toch maar besloten om jullie met mijn mening lastig te vallen.

Het inschrijfgeld voor het toernooi was een (sarcasme aan) zeer schappelijke (sarcasme uit) 75 euro per divisie (gi of no gi) en een (sarcasme aan) sterk gereduceerde (sarcasme uit) 125 euro voor twee divisies (gi en no gi). Veel geld voor een eerste editie van een toernooi. Dan mag je ook wel wat verwachten. Maar, gezien de naam van de organisatie zal het vast wel snor zitten dacht ik. Ik zag een aantal mooie superfights op het programma staan dus ik ging er van uit dat de organisatie wel prima moest zijn. Toen ik in de week voor het toernooi herhaaldelijk voor een tijdschema moest vragen begonnen mijn zorgen. Maar de dag voor het toernooi werden die toch weer weggenomen omdat niet alleen een strak tijdschema maar ook de loting al online stond. Daarin hadden ze dan wel weer (althans in mijn divisies) de Nederlanders aan 1 kant gezet, maargoed we hebben ons ook niet onder hetzelfde team ingeschreven dus we mogen niet klagen.

Ik kwam rond een uur of 11:00 in de zaal want mijn klasse begon om 12:00. Als je dan van de 6 matten maar 2 in gebruik ziet dan is dat weet je het. Dit gaat een lange dag worden. Tegen de tijd dat de superfights begonnen (21:00 uur) waren de meeste mensen al uit de zaal weg. En ik ben zelfs voor het eerst in mijn leven weg gegaan terwijl ik nog voor een klasse (de open klasse Elite No gi) stond ingeschreven. Om 22:30 waren ze namelijk nog steeds niet bezig.

Nou kun je zeggen dat ook de IBJJF toernooien duur zijn. Klopt, maar die zijn ALTIJD strak georganiseerd. Of je kunt zeggen dat er wel meer toernooien uitlopen. Klopt ook, maar daar betaal je meestal geen 125 euro voor. Conclusie; voor zo’n bedrag, met zo’n naam verwacht je en verdien je naar mijn ideegewoon beter. Begrijp me niet verkeerd, het niveau was zeker in de paarse, bruine, en zwarte banden klasses hoog. Met top vechters uit Engeland, Scandinavië, en Duitsland op de mat. Grapplers quest is een grote organisatie in de USA met een behoorlijk goede naam. Die naam bleek achteraf gewoon ‘gekocht’ door Grab en Pull die de organisatie deden. Of ik volgend jaar weer mee doe? Ik zou willen zeggen van niet gezien het niveau van de organisatie. Maar ik weet dat het niveau van de deelnemers me misschien toch weer voor zal zorgen dat ik ‘gewoon’ mee doe…


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273