Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 13/12/2018

Scroll to top

Top

6 Comments

Verslag Female Fighter Camp Summercamp 2014

Verslag Female Fighter Camp Summercamp 2014

Naast het jaarlijks Ladies BJJ Camp, is er dit jaar een extra trainingcamp enkel voor dames in het leven geroepen. De dames die dit camp mogelijk hebben gemaakt, Laura Hondorp en Marjolein Groenen, nemen ons mee naar terug naar 15 t/m 18 augustus. Terug naar het eerste Female Fighter Summercamp!

Van 15 t/m 18 augustus vond de eerste editie van het Female Fighter – Brazilian jiujitsu summercamp plaats, georganiseerd door Laura Hondorp en Marjolein Groenen. Een weekend vol training, gezelligheid en plezier.

ffc1

Vrijdag
Op vrijdagochtend werden de eerste dames van het vliegveld opgehaald. Naarmate de dag vorderde kwamen alle 50 dames, uit acht verschillende landen, langzaam binnen druppelen.
Om 18:00 begon het kamp met een welkomstwoord van de organisatie en het uitreiken van de goodiebags. Dankzij onze sponsor Tatami konden we alle dames voorzien van mooie T-shirts die Tatami speciaal voor het Female Fighter summercamp had laten bedrukken. Ook zaten er een patch, sleutelhanger, catalogus en veel eten/drinken in, zodat de dames het hele weekend geen honger zouden lijden en een snack konden nemen wanneer zij hier zin in hadden.

Toen iedereen voorzien was konden de dames aansluiten voor het avondeten, een lekker flink bord pasta. Alle vrijwilligers hadden zich flink uitgesloofd in de keuken zodat de magen goed gevuld waren voor de eerste training van het weekend. De trainingen werden gegeven door de rechterhand van Braulio Estima; Norbert Nowak. Norbert (ook wel bekend als Norbi) is een blackbelt uit Birmingham, waar hij lesgeeft op de school van Braulio Estima, Gracie Barra Birmingham. Nadat het eten wat was gezakt begonnen we met een BJJ training.

Het thema van het weekend met BJJ was “de anaconda guard” stap voor stap kregen de dames de geheimen van de anaconda guard en de opzet hiervan aangeleerd. In de avond was er nog een relax filmavondje, Million dollar baby stond op het
programma. Veel dames hebben echter niet veel van de film meegekregen , aangezien de vermoeidheid de ogen dicht deed vallen.

Zaterdag
De volgende ochtend ging om 7:00 de wekker. In de ochtend stond er een drill training op het programma. Tijdens deze training werden de begin principes van de anacondaguard, die we de vorige avond geleerd hadden nog eens goed herhaald. Dat is nog eens lekker wakker worden!
Uiteraard hadden de dames na deze ochtend drillsessie flinke honger, dus er werd goed
gegeten tijdens het ontbijt.

Na het ontbijt hadden de deelnemers een workshop. De groep werd in 2e gedeeld. 1 groep begon bij de workshop Sportpsychology (Gegeven door Marten en Dimitri van Empower the mind) en de andere groep kon aansluiten bij de workshop Nutrition (Gegeven door Sarai Pannekoek). In de workshop kregen de dames de basis uitgelegd over beide onderwerpen en de voordelen die beide onderwerpen kunnen hebben op je BJJ carrière.

Na het ontvangen van zoveel informatie hadden de dames even de tijd om alles te verwerken tijdens de lunch. Gevolgd door de 3e training van het weekend. Tijdens deze
training werden de mogelijkheden vanuit de anacondaguard verder uitgelicht en beoefend. Tevens kregen de dames de mogelijkheid om met elkaar te rollen. Na een korte pauze met een snack volgde alweer de 4e training van het weekend. De laatste training van de zaterdag. De laatste details werden toegevoegd aan de anacondaguard en de dames konden hun anacondaskills tijdens het specifieke sparren testen. Ondertussen stonden er al 3 lieftallige vrijwilligers achter de BBQ om ervoor te zorgen dat de dames meteen konden aanschuiven nadat de training afgelopen was.

ffc2

Surprise activity
Ooit gehoord van de chocolate unicorn, face the cookie, bobblehead of the elephant
march? Dit waren vier van de in het totaal vijftien lachwekkende/hilarische opdrachten die behoorde tot de surprise activiteit: ‘minute to win it’. Voor degene die het spel niet kennen, het principe is heel simpel: Een opdracht volbrengen binnen 1 minuut. Makkie, zou je denken maar in praktijk bleek het lastiger te zijn. Bloed fanatiek ging elk groepje alle opdrachten af, er kon natuurlijk een prijs gewonnen worden, CHOCOLADE. Wil je zien hoe 50 dames ten strijde gaan om de fel begeerde prijs te winnen? Onze fotograaf is hard bezig met het maken van een impressievideo, dus als je een beeld wilt krijgen van hoe dit eruit zag, kun je het beste deze video eens bekijken! We hebben in elk geval in een deuk gelegen!!

Na afloop van het spel was het tijd om de luchtbedjes neer te leggen maar sommigen waren zo hyper van het ‘minute to win it’ spelen dat ze buiten de slaapzaal nog even door gingen met lol maken. Echter, echt laat konden ze het niet maken want om 7:00 zou de wekker weer gaan voor een ochtend drillsessie, ditmaal in het teken van No-gi.

Zondag
Om 8:00 waren alle luchtbedden weer aan de kant gelegd en stonden de dames op de mat in hun no-gi tenue voor training nummer 5. De no-gi trainingen lagen in het teken van het passeren van de butterfly guard. Tijdens de ochtend drillsessie werden de basisprincipes uitgelegd en beoefend waarna de dames konden gaan ontbijten. Na het ontbijt was het tijd voor een workshop. De groepen wisselden om, zodat iedereen aan beide workshops kon deelnemen. Wederom gevolgd door de lunch.

ffc3

Training nummer 6, de basisprincipes van het passen van de butterflyguard werden nog een keer behandeld, waarna er technieken bijkwamen om de mogelijkheden uit te breiden gevolgd door nogi sparring. Nadat training 6 afgelopen was moesten er een aantal dames afscheid nemen, er was echter de mogelijkheid om tot maandagochtend te blijven voor de mensen die op maandag een vlucht hadden kunnen boeken. Om die reden was er maandagavond nog een 7e
training die plaatsvond na het eten van heerlijke couscous- en quinoa salade. Onze chefkoks van de dag (Duane en Frank) hadden zich als ware keukenprinsesjes ontpopt en hadden hun hart en ziel in de maaltijd gestopt. En dit was te proeven!! De dames vonden het heerlijk!

De avondtraining, training nummer 7, bestond uit een Q&A les, waar de dames alles wat ze wilden weten konden vragen aan Norbi, veel technieken werden beoefend, details werden toegevoegd en puntjes werden op de I gezet. Daarnaast werd er nog veel gerold en geoefend. Je zou denken, na zo’n druk weekend houdt iedereen het snel voor gezien, maar nee hoor! Ongelooflijk, de overgebleven dames wisten van geen ophouden. Tegen half elf was het dan toch echt tijd om af te ronden.Op maandag ging nog één keer die vroege wekker voor het ontbijt waarna iedereen
langzaam maar zeker weer terug ging naar huis.

Het was een geslaagd weekend, en we kunnen niet wachten tot onze wintereditie die zal plaatsvinden op 9,10 en 11 Januari! We’ll keep you posted!


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273