Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Review: Tatami Zero G V3

Review: Tatami Zero G V3

In de afgelopen jaren is Tatami misschien wel de grootste leverancier van BJJ kleding wereldwijd geworden. Naast de uitstekende starters gi de Nova Basic kennen we Tatami voornamelijk van de Estilo en de Zero G competition gi.

De Estilo 4 komt snel aan de beurt, maar we trappen vandaag af met de Zero G. Een competitie gi met een gespleten persoonlijkheid.

OVER TATAMI

Zoals al vermeld is Tatami enorm gegroeid de afgelopen jaren. De BJJ lijn is echter wel grotendeels hetzelfde gebleven. Ze hebben de instap Nova Basic gi, de heavy duty Estilo trainingsgi en de competitie Zero G gi.

Helemaal hot is momenteel de no-gi lijn die in samenwerking met Chris Burns is gemaakt! Denkende apen, Pandaberen en gorillas overstromen momenteel de mat.

Daarnaast is Tatami al sinds lange tijd de sponsor van onze eigen Laura Hondorp.

FEATURES

 

– NEW! Blue contrast stitching throughout the GI
– NEW! Pants panels with diagonal stitching
– NEW! Tapered fit for maximum competitive advantage
– NEW! 11oz double reinforced lightweight ripstop pants
– NEW Zero G V3 branding is strategically placed on the jacket shoulders, back of the neck and both legs.
– Zero G V3 brand patches are placed in areas compling to IBJJF GI standards, and adding a fantastic look to this NEW range of superlight competition BJJ’s GI’s
– Jacket made from 475gsm Pearl Weave reinforced GI material
– Rubberised collar to stop moisture absorbtion during training and competition.
– Collar covered in ripstop material for added durability
– Single piece jacket for reinforced strength and comfort
– 10oz heavy cotton stitching on ALL areas of the jacket and pants

De gi wordt zoals tegenwoordig verwacht mag worden geleverd in een gi-tas. Niet van katoen, maar van nylon. De tas is ruim genoeg voor de gi en een band, maar meer ruimte is er niet echt. Het is dus puur een opslag-tas of een handzame tas voor naar de sportschool.

AFMETINGEN EN GEWICHT

Ongewassen Na 5x wassen
JAS A2
A 170cm 167,5cm
B 80cm 80cm
C 58,5cm 57,5cm
D 58,5cm 55,5cm
E 17cm 17cm
F 17cm 16cm
BROEK A2 RIPSTOP
G 54,5cm 54,5cm
H 100,5cm 96cm
I 22,5cm 22,5cm
J 70cm 66cm
K 32cm 32cm

De gi krimpt niet echt veel, de jas minimaal, de broek, zoals vaker bij ripstop, iets meer. De jas is redelijk aan de ruime kant, met name in de lengte van de torso en de armlengte. Mocht je normaliter al ruim in een A2 zitten, dan kun je eens informeren om misschien een maat kleiner te gaan.

Opvallend is dat de gi voor een competitie gi best aan de zware kant is. Oke, niet topzwaar, maar een competitie gi mag best minder dan 1775 gram wegen. Hetzelfde zagen we ook al met de Do or Die Pro Comp. 1200 gram voor de jas en 570 gram voor de broek… Een competitie gi mag zeker lichter, een Gameness Air zit bijvoorbeeld ergens rond de 1300 gram voor het complete pak.

Voor de echte lichtgewicht Tatami gi moet je bij de SubZero gi zijn. Bij deze gi hebben ze getracht om onder de 1000 gram te blijven, dat is ze niet gelukt, maar ze zijn in ieder geval wel ergens tussen de 1200 en 1300 gram uitgekomen.

COMFORT & AFWERKING

Zoals verwacht mag worden van Tatami is er weinig tot niets aan te merken op de afwerking van de gi. Zoals we momenteel wel vaker tegenkomen zijn de kniestukken bij deze Zero G schuin afgesneden en beginnen deze bijna vanuit de heup tot rondom het scheenbeen. Misschien hadden deze kniestukken wel iets verder door mogen lopen, maar styling technisch ziet het er wel erg strak uit.

Qua comfort is er ook weinig op aan te merken. Het enige wat opviel tijdens het trainen was dat de broek redelijk stug aanvoelde. Na een paar keer wassen werd het al wat minder, maar het verschil met een dunnere lichtere ripstop broek is, in ieder geval in het begin, wel merkbaar. Ook is de jas best ruim in de armen en de lengte.

Alle stiknaden zien er netjes en strak uit, de patches zijn top kwaliteit en ook alle verstevigingen zijn zoals tegenwoordig de standaard is.

De aanwezige logo tape is allemaal netjes omgevouwen voordat deze gestikt is, zodat ook deze niet “scratchy” is. Allemaal zaken die Tatami goed op orde heeft.

LOOKS

Wit/zwart, rood/zwart en blauw/zwart zijn veel voorkomende, opvallende contrasterende kleuren bij BJJ gi’s. (Ja, deze zin hebben we een-op-een overgenomen uit onze vorige review).

Tatami gooit het standaard rood overboord en kom met een lichtblauwe contrastnaad en alle patches ook in dezelfde kleur. Niet zomaar lichtblauw, nee echt knallend lichtblauw. Windows XP blauw, Simpsons Intro-lucht blauw, dat dus.

Er zitten twee patches op de schouders en twee op elke zijde van de broek. Daarnaast een klein logo in de nek en de logotape is ook van Zero G branding voorzien. De logotape is terug te vinden op de onderkant van de jas, aan de buitenkant, en aan de binnenzijde van de mouwen en de broekspijpen.

SERVICE

De service van Tatami is uitstekend. Vragen worden snel beantwoord en de levering gaat eigenlijk altijd wel binnen twee dagen (bij directe levering vanuit Engeland). Mocht je niet zo “lang” willen wachten dan kun je bijvoorbeeld ook terecht bij Cube-Xtreme.com

CONCLUSIE

De gi is een aanrader als je op zoek bent naar een degelijke competitie gi. Er is weinig op de gi aan te merken en voor 95 euro krijg je een zeer degelijke gi. Niet de meest lichte, niet de meest smal gesneden gi, maar gewoon een mooie, degelijke gi. Beetje tussen een training en competitie gi in.

De gi is voor 81 pond te bestellen bij Tatami zelf. Reken er een euro of 10 voor verzendkosten bij en je zit zo rond de 100 euro. Bij Cube-Xtreme.com zit het pak nu op 95 euro.

Pluspunten

– Looks;
– Goede afwerking;
– Goede “tussen” gi. Zowel tussen training als competitie in, als ook middenklasse in prijs.

Verbeterpunten

– Lichter gewicht,
– Kniestukken mogen wat langer.

FOTO’S

Review Overview

Fit (gewicht)
7.5
Service
8.5
Kwaliteit / Afwerking
9
Uiterlijk
8.5
Prijs
8.5
8.4

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273