Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

7 Comments

Review: Sramble Grip Trainers

Review: Sramble Grip Trainers

Daar zit je dan. Een review maken over Grip Trainers, twee mouwen zonder arm, een stuk stof om je te helpen met je BJJ… Grip Trainers dus. Succes!

 

Over Scramble

Scramble is een Engelse fabrikant van BJJ / Grappling producten welke het afgelopen jaar met name bekend is geworden door de Scramble Wave Gi. Het was de tweede Gi van Scramble en de reacties waren lovend. Naast de Gi zijn het fervent fans van Shinya Aoki (Rainbow Grappling Spats) en komen ze graag met nieuwe, soms wat vreemde producten uit. Een daarvan is dus de Grip Trainer.

Volgens Scramble krijg je de grip van Tom Selleck en heeft het een positieve impact op je BJJ/Judo en zelfs je MMA grappling.

Algemeen

Wanneer het pakket binnenkomt bevat het een tweetal grip mouwen met een grote los op het einde, een sticker en een (slecht gekopieerd) veiligheidsvoorschrift. De mouwen zijn 19cm in doorsnede en hebben een lengte van 29cm (ongewassen), gelijk dus aan de meeste normale pakken. Echter, aangezien de mouwen gemaakt zijn van normaal Gi materiaal is wel te verwachten dat ze hier en daar nog wat zullen inkrimpen.

Looks

De looks. Wanneer je zoals ik sport in een “health & welness center” dan zul je gegarandeerd vreemd aangekeken worden. Terwijl op de achtergrond de Zumba klanken de zaal vullen sta jij daar aan een arm te trekken die geen arm is. Hang jij aan een stuk stof pull ups te doen. De Grip Trainers zelf zijn erg clean. Het is niet meer dan een stuk witte stof met een kleine Scramble patch erop.

Comfort

Scramble heeft ervoor gekozen de Grip Trainer uit 1 stuk te maken en dus ook de grote lus van gi materiaal te maken. Dit is tegenstelling tot bij Origin, welke een karabijnhaak aan het einde hebben gemaakt. Wat is beter? In sommige gevallen misschien de karabijnhaak, maar met de Scrable kun je ook alle kanten op. Hieronder staan wat fotos met daarin diverse oplossingen. Tot nu toe nog niet gewassen, dus momenteel voelen ze aan als een gi die net uit de verpakking komt. Beetje stug hier en daar. De Grip Trainer welke ik tot nu toe het meest gebruikt heb is al wel duidelijk een stuk zachter geworden ten opzichte van de ander.

Klein puntje van kritiek hierin is echter wel dat de zijkant op elkaar is dicht gestikt. Dus niet zoals bij een “echte” mouw een mooie, ronde mouw, maar het is nu meer een boven- en onderkant met hele dikke naden aan de zijkant. Beperkt dit je oefeningen? Nee. Is dit steviger? Wellicht. Zijn we nu expres negatieve zaken aan het zoeken. Misschien. Want heel veel mis kan er natuurlijk niet zijn aan een mouw.

Afwerking

Zoals gezegd zijn de zijkanten dus afgewerkt met een dikke naad. Verder is het geheel afgewerkt zoals ook een gi zou zijn, met dubbele stiknaad aan de uiteinden. Klein puntje van kritiek is de patch van Scramble welke na slechts een paar keer al aardig begint te rafelen (zie de fotos), en de afwerking aan de binnenkant van de lus. Het uiteinde van de extra stof is hier niet erg strak weggewerkt. Wederom slechts een optisch defect(je).

Conclusie

Dus. Wat vinden we ervan. In eerste instantie vraag je jezelf waarschijnlijk af waarom je je hebt laten verleiden tot de aanschaf van 2 mouwen, waarom je in de sportschool aan een stuk stof gaat hangen.  Ik denk dat de Scramble Grip Trainers wel degelijk een verschil kunnen maken in je BJJ spel. Sommige mensen hebben echt van die grips die gewoon onbreekbaar zijn. Vaak is dit meer techniek dan kracht en die techniek kun je voor jezelf nu mooi aanpakken. Net je knokkels wat meer of minder indraaien bij de umbrellas of je hand net wat anders bij de pistol.

Als extra traint het natuurlijk ook je onderarmen. Tijdens wedstrijden vaak de eerste spieren die het begeven.

De Scramble Grip Trainers zijn inclusief verzending te verkrijgen voor een kleine 35 euro (afhankelijk van de koers) en zijn verkrijgbaar in wit en zwart.

Fotos

Review Overview

Looks
8
Comfort / Bruikbaarheid
8
Afwerking
7.5
Service
8.5
8

Get a grip!


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273