Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/09/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Review: Ground Game Titan Energy

Review: Ground Game Titan Energy

THIS REVIEW IS ALSO AVAILABLE IN ENGLISH. YOU CAN FIND IT HERE.

Mariusz Pudzianowski uit Polen. 186cm, 142kg, 5x sterkste man van de wereld en 6x van Europa. Daarnaast al 10 jaar actief in Kyokushinkai Karate.

Wat moeten we ermee hier op Arte Suave? Niets. Hoewel. Waarschijnlijk hebben we dan in 2 woorden de gehele samenvatting te pakken voor de volgende review. De Ground Game Titan Energy, uit Polen. Goed zwaar en oersterk!

Al voordat Arte Suave het levenslicht zag hadden we al regelmatig contact met Chris van Ground Game. Een paarse bander die al meer dan 5 jaar op de mat ligt. Zeker iemand die weet waar een goede Gi aan moet voldoen! Samen met een vriend (tevens paarse bander)is hij in 2010 gestart met Ground Game.

Ground Game brand was established in summer 2010. We aim to make a name for ourselves with the highest quality and breathtaking designs. We train, compete and are a part of the martial arts community and that is the reason why we value the relationship with our customers so much. We deliver products that we ourselves wear with pride every day.
– Ground Game

Een kleine maand geleden kwam de Titan Energy van de boot, direct in een doos vanuit het koude Polen naar het zowaar nog koudere Nederland. De track & tracé code kregen we al snel binnen en zo konden we in het Pools bijhouden waar het pakketje zich op dat moment bevond. Na een kleine 1,5 week was het dan eindelijk zover en stond de postbode voor de deur met de Gi.

Features:

– light and strong pearl weave jacket – 550GSM
– one pair of rip-stop pants
– additional pair of canvas cotton pants
– nice and soft inside printing that will never come off!
– world class design with superb embroidery and patches
– blue contrast stitching
– pants reinforced from the knees all the way down with extra material layer
– rope drawstring with two wide belt loops to help you tie them better
– meets IBJJF competition requirements

De gi wordt geleverd met wat stickers, in een grote Gi bag, ruim genoeg voor een normale Gi, ruim genoeg zelfs voor de Titan Energy welke met een tweetal broeken geleverd wordt. Één ripstop broek voor de competities en een dikkere katoenen broek. Of moeten we zeggen een ripstop broek voor de competities en een tank om je erheen te brengen?

Afmetingen en gewicht

Goed, je zult het begrijpen, het pak is als een harnas. 1315 gram voor de jas, 600 gram voor de ripstop broek en 810gram voor de dikke katoenen broek. Tegenover de 1600 gram van onze Gear4Fighters gi is dit dus een aardig jongen. Maar! Daar krijg je dan ook wel wat voor terug! Later meer daarover. Eerst eens kijken hoe de gi zich gedraagt in de wasmachine.

Wat zegt Ground Game?
Sizing:

– A1: Height: 165-177cm, weight: up to 75kg,
– A2: Height: 178-185cm, weight: 76 to 85kg,
– A3: Height: 186-194cm, weight: 86 to 94kg,
– A4: Height: 195-210cm, weight: over 100kg,

Qua lengte zou ik dus een A2 moeten hebben, qua gewicht een A1. We gingen uiteindelijk voor de A2.

Ongewassen Na 5x wassen
JAS A2
A 173cm 165,5cm
B 79,5cm 77,5cm
C 61cm 61cm
D 57cm 53cm
E 16,5cm 15,5cm
F 13cm 12cm
BROEK A2 RIPSTOP
G 53,5cm 52cm
H 98,5cm 98,5cm
I 25cm 24cm
J 68,5cm 67,5cm
K 38cm 38,5cm
BROEK A2 KATOEN
G 53,5cm 51,5cm
H 101cm 96cm
I 24cm 24cm
J 69,5cm 66,5cm
K 40cm 37cm

Een redelijk ruim pak dus, maar gelukkig na het wassen geen korte mouwen en/of broekspijpen. Zeven centimeter krimpen van de mouwen is redelijk standaard. De broek is nagenoeg identiek aan die van de Gameness XT met een ruime, baggy fit. Vooral het kruis had voor mij persoonlijk net wat hoger mogen zitten, 32/35 cm zou m.i. genoeg zijn. Met de ripstop broek valt het nog wel mee, maar vooral met de katoenen broek is het lage kruis wel erg merkbaar.Ditzelfde wordt doorgetrokken naar de jas. Net wat centimeters extra overal zorgen ervoor dat het voor mij, (181cm, 72,5 kilo (net een toernooi achter de rug)) wellicht net wat te baggy is.

Comfort en afwerking

Zoals eerder gemeld is voor mij persoonlijk het pak wellicht net wat te baggy dus zal ik het vooral over de afwerking van de gi hebben.

Twee kleine punten over het comfort. Het borduursel achter in de nek kan de eerste paar keer wat onwennig aanvoelen en misschien wat irriterend, kriebelend. Daarnaast zijn de koorden van de broek op deze gi wel erg erg erg erg dik. Je zult het begrijpen, misschien iets te dik. 2 / 2,5 cm doorsnede zorgt ervoor dat de broek wel goed dicht blijft zitten, maar zorgt het wel voor een aardige berg aan koord aan de voorkant.

Dan de afwerking. DE afwerking! Met de review van de Gameness XT hadden we het er al over dat de gi aardig verstevigd was, de Titan doet er nog een schepje bovenop!

– Zeefdruk logo’s aan de binnenzijde van de Gi;
– Alle randen afgewerkt met extra stof. Logotape en gewoon katoen;
– Tunnel voor het koord ipv lussen;
– Bilspleet versteviging (ja echt…);
– Kniestukken lopen tot de onderkant ipv net onder de knie;
– Extra stiknaad op (bijna) alle overlappende stukken stof.

Graag wat extra aandacht voor de bilspleet versteviging. Een soort van inlegkruis, aan de achterkant. Vooral voor de guard vechters onder ons is die knie versteviging altijd wel leuk, maar we liggen toch het meeste van de tijd op onze billen. Goed om te zien dat hier dan ook eindelijk aandacht aan besteedt wordt! Van de extra laag stof merk je tijdens het rollen helemaal niets, maar toch weet je in je achterhoofd dat je toch een stukje veiliger bent wanneer je op je kop, onderste boven je guard probeert te behouden.

Een ander punt wat eruit springt, is de extra stiknaad op zowat alle overlappingen op de broek. Allemaal goed doordachte, kleine, verstevigingen die er nog meer voor moeten zorgen dat de gi heel wat jaren meegaat.

De tunnel voor het koord werkt uitstekend en je zult dus niet meer halverwege de training het koord onder je oksels vandaan te hoeven halen.

De stikking is verder erg goed gedaan. Altijd een gevaarlijk punt wanneer er gebruik wordt gemaakt van contrasterende naden, maar wanneer dit goed wordt gedaan ziet het er echter wel meteen erg goed uit. Zo ook in dit geval.

Verbeterpunt qua afwerking is de geborduurde logos. Ik snap dat je het wilt boduren ipv patches, borduren is gewoon steviger. Helaas is het gebruik van kleine letters niet zo handig met borduren en worden ze daardoor aardig onleesbaar. Ook het koord zelf moet ja nog even onder nemen met een aansteker. De uiteindes zijn wel afgebrand, maar nog niet voldoende. Als je dit niet doet zal het koord wat gaan pluizen op de uiteinden.

Looks

We kunnen de gi het best beschrijven als georganiseerde chaos. Heb je de gi open dan is het door de logos aan de binnenzijde erg druk. Heb je de gi dicht dan houd je een redelijk rustige Gi over met daarop 2 schouder patches, een nek patch (geborduurd), een borstpatch (geborduurd), een redelijk grote patch op de lapel, een patch en een geborduurd logo op het onderbeen.

Wit met blauw doet het natuurlijk altijd goed, helemaal wanneer er niets is aan te merken op de kwaliteit van het stikwerk.

Service Ground Game

Ik weet niet hoe, maar voor een bedrijf dat uit enkel 2 personen bestaat zijn ze enorm snel met het beantwoorden van vragen. Omdat ze zelf ook al sinds jaar en dag trainen weet je ook nog eens dat je een antwoord krijgt waar je iets mee kunt.

De gi is netjes verzonden in een ruime doos. Het (Poolse) tracking systeem is misschien even puzzelen, maar met een beetje van jezelf en een beetje van Google Translate kom je er wel uit.

Pluspunten

– Op bijna alle denkbare punten verstevigt;
– Een broek voor training en een broek voor wedstrijden;
– Weinig krimpen van de jas, minimaal krimpen van de broeken;
– Bilspleet versteviging !

Verbeterpunten

– Kwaliteit borduren;
– Voor 181cm en 72,5kg niet de juiste pasvorm, met name de baggy broek;
– Koord had wat dunner gemogen.

Al met al is het een Gi die zeker geen kwaad kan om erbij te hebben. Verstevigd als geen ander is het misschien uit verkoop oogpunt geen slimme zet van Ground Game, want ik verwacht dat je er wel heel wat jaar mee vooruit kan.

Voor € 109 euro zonder verzendkosten valt hij in het goedkope segment, vooral doordat je er twee broeken bij krijgt en is het echt enorm veel waar voor je geld.

Mijn tip? Meet even wat je huidige Gi doet qua maat en stuur de afmetingen van je armen en benen (toch vaak de lastige punten) naar Ground Game. Ze kunnen je dan het best advies geven over de maatvoering.

De gi is verkrijgbaar bij http://www.groundgameshop.com en contact kun je het beste zoeken via http://www.facebook.com/groundgamefight!

Fotos

Review Overview

Fit
7
Service
8
Kwaliteit / krimpen
8.5
Uiterlijk
8.5
Prijs
10
8.4

Veel waar voor je geld!

Als je het figuur er voor hebt krijg je erg veel gi voor een goede prijs!

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273