Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/09/2019

Scroll to top

Top

No Comments

Review: Grab and Pull Premium V2

We zien af en toe door de bomen het bos niet meer met die Engelse leveranciers. Uit elke stad, uit elke borough (wijk) lijkt wel een BJJ pak vandaan te komen. Ditmaal een review van een van de grotere. Tussen de Mods en de Rockers, onder de rook van Quadrophenia, vinden we Grab and Pull terug in Brighton.

OVER GRAB AND PULL 

Grab and Pull is een fabrikant uit Brighton (UK) en het dagelijkse werk van Gus Oliviera. Dat Grab & Pull erg gedreven is om BJJ te laten groeien in Europa merk je al snel als je ziet hoeveel toernooien er allemaal gesponsord worden door ze. Zo was ook Grapplers Quest Europa een project van Grab and Pull.

Our products were born out of our passion for BJJ and the desire to create elite level BJJ and NOGI gear at an affordable price. Grab and Pull manufacture extremely strong, beautifully presented uniforms and clothing for discerning BJJ and NoGi practitioners. Whether you train occasionally for fun, or you compete at the highest levels of the sport, Grab and Pull is a brand that won’t let you down. As dedicated exponents of BJJ here in the UK, Grab and Pull is committed to making top quality, innovative and fashionable kimonos. Our products have been subjected to years of trial and improvement in academies and competitions around the world. Each time we introduce a new product into the marketplace, you can be sure that it has been battle tested and is ready to endure anything that is thrown at it. Our uniforms are designed to hold up to the demands of both tournaments and daily training alike.- Website Grab and Pull

FEATURES

The Grab and Pull Premium Version 2 Brazilian Jiu Jitsu gi Jacket is made from a single piece of light and comfortable 550gsm pre-washed, pre-shrunk cotton fabric. Stylish Grab and Pull patches are stitched onto both shoulders of the jacket and are placed in accordance with IBJJF regulations.

The Premium Version 2 Grab and Pull BJJ kimono benefits from a number of subtle aesthetically pleasing details, including high contrast stitching along the seams. This type of stitching reinforces the seams and provides extra strength – while catching the eye and making a visual statement. To ensure that Grab and Pull uniforms don’t fall apart, high quality stitching is used throughout the construction process and extra reinforcement is added to areas of the kimono that are exposed to higher levels of stress.

Premium Version 2 BJJ Gi – Black by Grab&Pull: The Premium BJJ Pants

Grab and Pull Premium Version 2 BJJ gi Pants are made from 100% cotton rip-stop fabric, which is both lighter and stronger than most cotton fabric pants. Instead of a traditional twill drawstring, Grab and Pull Premium pants have 4 drawstring loops and a rope style drawstring. This type of drawstring allows for tighter fastening, helps holds the pants in the correct position on the hips, and makes them extremely comfortable when training.

AFMETINGEN EN GEWICHT

Ongewassen Na 5x wassen
JAS A2
A 169cm 162cm
B 76,5cm 76,5cm
C 58,5cm 57cm
D 54,5cm 50cm
E 16cm 16cm
F 15cm 15cm
BROEK A2 RIPSTOP
G 57cm 57cm
H 100cm 93cm
I 24,5cm 24cm
J 72,5cm 66cm
K 36,5cm 36cm

Helaas is het pak met deze afmetingen wat te ruim voor iemand van 1 meter 80 en 73 kilo. Niet in de armen (die kunnen nog net), niet in de benen (die zijn nu toch echt te kort), maar vooral rond de torso is het allemaal net wat te ruim voor mijn gevoel.

De broek is ook wat ruimer dan ik gewend ben, maar helaas krom deze al snel. Dusdanig dat deze voor mij (in ieder geval voor competities) niet meer bruikbaar zal zijn.

Met 1205 gram aan jas en 565 gram aan de broek is het pak gemiddeld qua gewicht.

COMFORT & AFWERKING

Dankzij de wat ruimere afmetingen rond de torso was ik tijdens de testperiode aardig wat tijd kwijt om het pak opnieuw goed te doen, een pluspunt wat dat het best fijn om gechoked te worden door de Grab and Pull gi. De broekspijpen zijn wat aan de ruime kant maar krimpen dus nog wel een aantal centimeter.

Qua afwerking zijn er wat plussen en wat minnen aan de gi. Pluspunt is absoluut het borduurwerk. De Premium logos zijn direct op de gi geborduurd en de kwaliteit van dit borduurwerk is absoluut perfect. Bij de Ground Game Titan zagen we bijvoorbeeld dat dat dit ook wel eens anders kan zijn.

De rever is lekker dik en afgewerkt met hetzelfde ripstop als waar de broek van is gemaakt. Qua verstevigingen is alles dik in orde. De oksels, het kruis, een extra stuk stof op de knieën, alles is aanwezig. En zelfs, en dat doen ze toch wel erg goed, vier rijen met extra stiknaden op de broek.

Nadeel van de afwerking is de logotape. Deze is niet omgevouwen; de afgesneden randjes zitten er nog aan. Aangezien deze er waarschijnlijk afgesmolten zijn, is de zijkant van de logotape aardig scratchy. Bij de enkels is dit wat minder merkbaar, maar bij de polsen merk je het (vooral in het begin van de training) toch net iets te veel.

Ander puntje van aandacht is de controle in de fabriek. De zwarte gi was namelijk de tweede die we ontvingen. De eerste had een probleem met een haak in de gi en bij deze tweede review gi wijken de zijsneden van elkaar af. De ene is een kleine drie centimeter hoger dan de andere ingesneden. Als gebruiker merk je hier uiteindelijk niets van, want alle problemen worden snel verholpen door Grab and Pull (meer hierover bij de service), maar het brengt voor Grab & Pull veel onnodig werk met zich mee.

LOOKS

Het tweede review pak is een beetje zoals we alle gi’s wel kennen momenteel, zwart met rode contrasterende naden. Persoonlijk heb ik dat inmiddels wel genoeg gezien.

De witte Premium V2 is gelukkig een frisse uitzondering. In plaats van met zwart of wit, is de witte gi namelijk met groene contrasterende naden afgewerkt. De witte gi zie je hierboven in de video.

De gi is voorzien van een tweetal patches op de schouder en drie geborduurde patches (een in de nek, een op de onderkant van de jas en een net boven de enkels). Redelijk rustig zou je zeggen. Helaas zijn ze een beetje los gegaan met de logotape.

In de mouwen, de broekspijpen en aan de onderkant van de jas gaat het nog, maar de lange streep over de broek (van boven naar beneden) had van mij weg mogen blijven. Het krijgt naar mijn idee een beetje een trainingsbroek gevoel. Wellicht ziet Grab and Pull dit zelf ook, want op hun nieuwe Elite MK1 gi is deze streep dan ook niet meer terug te vinden.

SERVICE

Zoals eerder gezegd was de eerste gi voorzien van een fabrieksfout. Er zat een haak op de achterzijde. Een fout die ze denk ik niet snel meer zullen maken.

Nadat ik Gus een mailtje stuurde met daarin mijn bevindingen ontving ik al snel een nieuwe gi met de post. De oude gi heb ik hem tijdens Grapplers Quest mee terug gegeven en deze ging, zo vertelde hij me, rechtstreeks terug naar de fabriek. Als voorbeeld van hoe het niet moet, maar dit toont gelijk de enorme passie die Gus in zijn bedrijf stopt.

CONSLUSIE

Buiten de logotape en het krimpen van de broek is weinig te vinden wat niet goed is aan de gi, de rest is puur persoonlijke smaak. Grab and Pull zet met de Premium V2 een gi neer die in hetzelfde segment valt als bijvoorbeeld een Tatami Estilo en kan deze concurrentie eenvoudig aan.

De gi is verkrijgbaar bij https://www.grabandpull.co.uk/product-category/bjj-gi/ en is momenteel in de aanbieding. Voor 85 pond heb je een witte, voor tien pond meer heb je een zwarte of een blauwe.

Pluspunten

– Zeer hoge kwaliteit borduursels,
– Goede verstevigingen,
– Service,

Verbeterpunten

– Fabriekscontrole,
– Krimpen van de broek.

FOTO’S

 

 

Review Overview

Fit
7.5
Service
10
Kwaliteit / afwerking
7.5
Uiterlijk
7.5
Prijs
8
8.1

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273