Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

2 Comments

Review: Gameness XT

Review: Gameness XT

Waar het in de huidige maatschappij mode is om steeds dunner en lichter te worden gooit Gameness er een plussize model tegen aan. Geen obesitas judo pak maar een degelijk pak met, laten we zeggen, een maatje meer. Met een broek van 740 gram en een jas van 1170 gram (A2).

Een A2 zit mij met mijn 73kg en 181cm als gegoten. Qua lengte zit je dan wel aardig aan je max, maar tot een kilo of 80 zou je met een A2 wel uit de voeten moeten kunnen.

Afmetingen en gewicht

Ongewassen Na 5x wassen
JAS
A 169,5cm 160,5cm
B 81cm 79cm
C 57cm 57cm
D 57cm 54cm
E 17,5cm 16,5
F 13cm 12cm
BROEK
G 55cm 54,5cm
H 105cm 98cm
I 23,5cm 23cm
J 72cm 66,5
K 41,5cm 39,5cm

Zoals te zien is het redelijk standaard als we kijken naar hoeveel het pak krimpt. Ongeveer 4 centimeter in de mouwen en 7 centimer in de broek. Gelukkig is de XT standaard al wat ruimer, dus komt het perfect uit!

Comfort & afwerking

Het is dan misschien een plussize model, maar wel een goed afgetrainde die ondanks de hitte van de afgelopen weken toch erg comfortabel is.

Het extra gewicht zit dan ook vooral in de broek. Volgens Gameness Europese hebben ze ervoor gekozen om, in tegenstelling tot de steeds lichter wordende broeken van tegenwoordig (oké oké, waar misschien mijn voorkeur ook wel ligt..), de XT te voorzien van een broek welke gemaakt is om jaren mee te gaan. Vergeleken met bijvoorbeeld de broek van de Predator, zo’n 250gram verschil, merk je dan ook duidelijk het verschil wanneer ze beide vast hebt. De XT voelt dikker en wat stugger dan de Predator.

Maar….

Wat een verschil als je de broek eenmaal aan hebt. De eerste paar minuten na een wasbeurt is de broek nog wat stug,maar na de warming up merk je er helemaal niets meer van dat de broek wat zwaarder is dan de gemiddelde broek tegenwoordig. Een extra waardering is op z’n plaats voor de 5 ogen en ook het koord om de broek vast te maken. Geen dubbele knopen meer nodig, want het koord gaat nergens naartoe, met stip voorbij geschoten aan het ronde koord van Tatami!

Onderaan het verschil tussen de Predator en de XT bij de split van de jas.

Klein puntje van kritiek blijft helaas wel de verstevigingen, welke maar enkelvoudig zijn uitgevoerd. De onderzijde van de broekspijpen zijn maar met 2 rijen gestikt, waar je bij een broek welke jaren mee moet gaan misschien een extra rijtje zou verwachten. Niet zo extreem als een Venum Ultralight (5 rijen), maar 3… Dat moet voldoen. Misschien voor de toekomst…

Over de jas is op zich niet zo heel veel nieuws te vertellen. Zoals eerder gemeld voor mij een perfecte pasvorm. Qua gewicht gemiddeld, qua details een paar interessante dingen. Als eerste de elleboog versteviging. Een goed idee, met wat kleine verbeterpuntjes. De versteviging bevindt zich nu op de stiknaad. Natuurlijk qua design het mooiste, maar voor die plek is het stuk stof misschien net wat te smal. Wanneer ik mijn arm namelijk buig komt mijn elleboog net naast het stuk stof uit. Wellicht dus een iets breder stuk in de toekomst, of iets meer het idee zoals een normale elleboog patch als op een colbert, meer als ovaal in plaats van rechthoekig.

Een ander detail is waarschijnlijk voor niemand anders zichtbaar, of niemand anders is zo op stomme details gericht dan ik… (waarschijnlijk het tweede). De borst patch van de XT is namelijk met 2 kleuren draad vastgezet. Een blauwe onderdraad en een witte bovendraad. Hierdoor blijft de erg strakke witte patch aan de bovenkant bespaard van een lelijke blauwe stiknaad. Dit detail zou ook niet misstaan bij een groot deel van de overige verstevigingen als je het mij vraagt. Denk dan aan de driehoek welke in het kruis zit als versteviging, de oksels of de elleboogversteviging. Niemand zal deze perse hoeven zien. Dus deze zouden bijvoorbeeld ook met wit gestikt kunnen worden. Maar het is goed om te zien dat Gameness, voor zover ik weet, als eerste bezig is met dit soort details. Goed bezig die Amerikanen!

Na een aantal trainingen zijn er wat losse draden te bekennen onder aan de revet en in de logo’s op de broek. Niet op cruciale punten, maar toch, niet alles kan perfect zijn.

Service Grapplergear

Grapplergear is erg snel en correct in de afhandeling van vragen. Na het doorgeven van de maten werd een a2 aanbevolen, maar zou deze onverhoopt toch te groot zijn, dan zou deze omgewisseld kunnen worden voor een andere maat. Ook vragen nadien over het pak werden snel beantwoord.

Pluspunten

• Innovatief
• Perfecte pasvorm
• Ondanks gewicht, toch comfortabel
• Ontzettend degelijk
• Super koord met 5 ogen aan de broek

Minpunten

• Dikkere broek heeft wat gewenning nodig
• Innovaties laten ruimte open voor verbetering
• Afwerking kan wat beter

Wanneer goed onderhouden is dit over duidelijk een pak dat je gedurende meerdere banden kunt blijven dragen. Gameness stapt dan ook af van de mode van steeds dunnere pakken en zet met dit plussize model een super pak op de markt. Mocht je alsnog een licht pak erbij hebben dan zou je ook eens kunnen kijken naar een Gameness Air. Helaas nog geen ervaring ermee, maar uitgaande van deze Gameness kwaliteit lijkt me het een zekerheidje. Verkrijgbaar bij Grapplergear en Groundfighter.eu Neem van te voren wel even contact met ze op en vraag ze even naar de juiste maat. Krimpen doet dit pak niet echt dus een te grote maat binnen krijgen zou jammer zijn.

Ik wil Grapplergear Tim bedanken voor de mogelijkheid om mezelf te laten wurgen door de XT. Het was me een waar genoegen!

Fotos
Gameness-XT-1.jpgGameness-XT-2.jpgGameness-XT-3.jpgGameness-XT-4.jpgGameness-XT-5.jpgGameness-XT-6.jpgGameness-XT-7.jpgGameness-XT-8.jpgGameness-XT-9.jpgGameness-XT-10.jpgGameness-XT-11.jpgGameness-XT-12.jpgGameness-XT-13.jpgGameness-XT-14.jpgGameness-XT-15.jpgGameness-XT-16.jpgGameness-XT-17.jpgGameness-XT-18.jpgGameness-XT-19.jpgGameness-XT-20.jpgGameness-XT-21.jpgGameness-XT-22.jpgGameness-XT-23.jpgGameness-XT-24.jpgGameness-XT-25.jpgGameness-XT-26.jpgGameness-XT-27.jpgGameness-XT-28.jpgGameness-XT-29.jpgGameness-XT-30.jpgGameness-XT-31.jpgGameness-XT-32.jpgGameness-XT-33.jpg

Review Overview

Fit
8.5
Service
8
Kwaliteit / krimpen
9.5
Uiterlijk
9
Prijs
8.5
8.7

Een gi waar je lang plezier aan zult beleven!

Met alle extra verstevigingen is dit een Gi die je zeker de komende jaren zult kunnen gebruiken.

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273