Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

2 Comments

Review: Tatami Estilo 3.0

Review: Tatami Estilo 3.0

De Tatami Estilo 3.0 (A2). Een Engelse BMW.

Bijna overal kom je ze momenteel wel tegen. De pakken van Tatami Fightwear. Is het niet een paarse Gi of een Honeybadger dan voornamelijk de Zero G, maar ook steeds vaker de Estilo 3.0. De Estilo 3.0, een verbeterde versie van de voorgaande Estilo? Absoluut!

Laten we beginnen met de fabrieksopgave van de Estilo:

500 gsm Pearl Weave jas;
Zware 14oz broek (yeah right!);
Canvas rubberised revet;
Contrast stitching;
Mix&Match, mogelijkheid om een andere maat broek dan jas te bestellen (deze mogelijkheid is er echter enkel bij Tatami direct).

Afmetingen en gewicht

Ongewassen    Na 5x wassen

JAS
A    165,5cm    159cm
B    80cm    79cm
C    62cm    58,5cm
D    55,5cm    49cm
E    16,5cm    16,5
F    12cm    11cm

BROEK
G    53,5cm    53cm
H    95cm    91,5cm
I    23cm    22,5cm
J    66cm    65,5cm
K    35cm    31,5cm

Geen “preshrunk” beloftes ditmaal. De enige belofte die ze wel maken, komen ze echter niet na. Een zware 14OZ broek. Zwaar? 545 gram meet de keuken weegschaal. Slechts 20 gram zwaarder dan de ultralight Ripstop broek van bijvoorbeeld een Predator. De jas weegt wel iets meer, 230gram, namelijk 1255 gram. Er zijn mensen die tijdens wedstrijden zelfs een lichtere band meenemen om maar net die paar honderd gram minder te wegen, dus voor die mensen is de Estilo waarschijnlijk net iets te zwaar.

Krimpen doet iedere Gi. Preshrunk of niet. De Estilo is niet preshrunk maar krimpt eigenlijk ook niet zoveel. Slechts enkele centimeters in de de mouwen, maar die zijn verwaarloosbaar, en enkele centimeters in de lengte van de broek. Helaas was de broek af fabriek echter perfect en nu inmiddels op het randje.

 

Dit heeft waarschijnlijk meer te maken met mijn postuur (73kg, 181cm) dan met het pak zelf. Een A3 is te groot in de jas, maar geeft net de ruimte om de broek tot de juiste maat te krimpen. Daar komt dus de Mix & Match mogelijkheid van pas!

Looks

Rechtstreeks vanaf de Predator review kwam de Estilo op de deurmat. Van een effen witte Gi, naar een Gi met ineens een stuk meer (opvallende) patches. Is dat erg? Ja? Goed nieuws! De Estilo is er namelijk ook in een uitvoering zonder ook maar een enkele patch! De Estilo Classic.

De patches hebben wit/rode draad op een zwarte achtergrond en daarom vallen de patches wat sneller op. Op de blauwe en zwarte Estilo zijn ze al een stuk minder opvallend.

De schouders, borst, dijbeen en onderkant van de rug zijn voorzien van min of meer dezelfde patches en beide mouwen zijn tevens voorzien van het Estilo logo, dat opvallend genoeg, gestikt is ipv een patch. Het is in ieder geval goed om te zien dat de Estilo van de 1.0 naar de 3.0 een stuk eenduidiger in de patches is geworden. Alles is nu mooi in dezelfde stijl.

Opvallend is overigens dat de voorzijde van de broek wat lager uitgesneden is dan de achterkant. Dit heb ik zelf nog niet eerder gezien bij een Gi, maar mag zo door iedereen gekopieerd worden.

Afwerking

Het belangrijkste punt van een Gi. Hoe is deze weerstand tegen jarenlange mishandeling? De Estilo voelt zeer degelijk aan en is op alle belangrijke stress punten extra gestikt (3 dubbel ipv dubbel). Helaas zijn de mouwen en broekspijpen slechts afgewerkt met een dubbele stiknaad, waar een extra rijtje draad waarschijnlijk geen kwaad had gekunnen.

De mouwen en broekspijpen zijn op de uiteinde afgewerkt met logotape, welke je ook terug vindt aan de binnenzijde van het revet. De Gi zal er echt niet steviger van worden, maar het zijn net die puntjes op I. De spreekwoordelijke kersen op de taart.

Doordat het contrasterend gestikt is zijn fouten natuurlijk een stuk makkelijker te herkennen. Een kapot stiksel op het revet en wat kromme banen vallen dan helaas ook wat sneller op. Daarnaast is het misschien een idee om enkel de standaard stiksels te doen met contrasterende kleur, en de extra verstevigende naden met neutrale kleur af te werken. Maar dat is puur een kwestie van smaak.

Verder zijn alle standaard verstevigingen anwezig. De oksels, het kruis, de knieën… Allemaal netjes met extra stof verstevigd.

Service

– Snelle reactie? Check;
– Goed advies? Check;
– Snelle levering? Check (en het kan zelfs nog sneller wanneer in Nederland besteld);
– Een van de weinige fabrikanten die zich ook op publieke fora melden om klanten te woord te staan en problemen op te lossen? Check!

Comfort

Wanneer je aan alle kanten gewurgd en gecontroleerd wordt wil je natuurlijk wel dat dit zo comfortabel mogelijk gebeurd. Heb je hiervoor aan de Estilo een goede Gi? Ja en nee. Vraag me niet hoe het komt, maar een jas van de Nova Basic (ook Tatami) is een stuk “zachter” dan de wat ruwe Estilo. Wellicht dat dit in de loop der tijd nog wat verzacht, en het is absoluut geen schuurpapier, maar toch. De broek is daarin tegen getransformeerd van een zware logge broek bij de Estilo 1, naar een comfortabele lichte katoenen broek.

Fotos
Overall:

Zoals iemand me ooit vertelde is /was de Rover het Engelse antwoord op de BMW. Deze Estilo mag zich dan ook de Engelse BMW noemen. Of de volgende Estilo een Rolls Royce gaat worden zal de toekomst leren.

Review Overview

Fit
8
Service
9
Kwaliteit / krimpen
7.5
Uiterlijk
7.5
Prijs
8.5
8.1

Een goede gi voor de dagelijkse training!

Een hele hoop gi voor een goed bedrag. Zeer geschikt gi voor de dagelijkse training!

Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273