Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 23/05/2019

Scroll to top

Top

2 Comments

Review: Do or Die rashguard

Do or Die. De punkers onder ons zullen wellicht denken aan het album van Dropkick Murphys, aan doedelzakken, en een bijbehorende moshpit. Helaas. We gaan de mat op, laten de Gi thuis en duiken in de wereld van Grappling. Dat was weer even geleden! Bedankt doordieeurope.com!

Over Do or Die

Do or Die is een aardige nieuwkomer, die direct de nodige indruk heeft weten te maken met een zeer goede Hyperfly Gi en een erg goed competitie team. Het hoofdkwartier van Do or Die ligt in San Diego dus het is dan ook niet vreemd dat Xande Rebeiro er deel van uit maakt.

Sinds begin dit jaar heeft Groundfighter.eu de verkoop van Do or Die binnen Europe op zich genomen. Wij kregen er een binnen en lieten ons met alle plezier slopen tijdens deze review.

Afmetingen en specs (wel met gewichten)

Dit keer geen schema met voor- en na afmetingen, want een rashguard meten is zelfs voor ons niet te doen. De persoon in kwestie heeft normaliter een a2 gi, met een totale armlengte van rond de 170cm. Met 181 cm en 73 kilo was een S perfect. Het zijn Amerikaanse maten, dus wellicht een maat kleiner dan normaal bestellen.

Wat wel opvallend is, is het relatief zware gewicht van de rashguard (waarschijnlijk door alle naden, meer hierover later). Met een 260 gram is de rashguard ruim zwaarder dan een vergelijkbare Hayabusha (198gr) en een Bad Boy (182gr). Qua comfort merk je daar echter helemaal niets van. (ook hierover later meer!)

Als we de specs erbij pakken hebben de het volgende in huis gehaald:

Technically advanced moisture management fabric High-density rubber stamping and flash infrared finishing Antibacterial Laser cut seams.

De logos zijn verder subliminal dyed (oftewel in de stof zelf geprint) waardoor ze niet los zullen komen na een zware training of door te vaak wassen. Sterker nog, uiteindelijk is de gehele rashguard geprint. De basis is een witte stof, waarbij alle vlakken met kleur geprint zijn. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Under Armour rashguard. Dit heeft zijn voor en nadelen… Juist! Later meer hierover.

Comfort & afwerking

Comfort. De belangrijkste eigenschap van een rashguard natuurlijk. Comfortabel is de rashguard absoluut, na een korte periode om te wennen. Waar een normale rashguard namelijk 4 panelen heeft (voor, achter en twee mouwen), heeft deze Do or Die Rashguard maar liefst 12(!!) panelen. Een hoop panelen, een hoop stiknaden. Even wennen, maar al heel snel merk je er niets meer van. Sterker nog, de plaatsing van de panelen is echt perfect!

Met het aantal naden als bij deze rashguard is het noodzaak om deze goed af te werken en gelukkig is dat zeker het geval. Buiten een los draadeind af en toe is er verder niets te vinden wat afbraak doet aan de kwaliteit.

Wat wèl een punt van aandacht is (maar eigenlijk niet eens te verwijten of te voorkomen) is de haat liefde verhouding met klittenband. Zelf had ik earguards op tijdens het testen van de rashguard en na de training vond ik helaas een streep op  de rashgaurd waar het klittenband en de rashguard een confrontatie hadden gehad. Het is een gevolg van de witte basis van de rashguard dat het uberhaubt opvalt. Geen kwaliteits issue, enkel uiterlijk.

Het kwam overigens niet voor met het klittenband van de short (hoewel je dat eerder zou verwachten). Dus draag je geen earguards, dan is er niets om jezelf zorgen over te maken!

Let dus met wassen op dat je eventuele shorts of earguards is een waszakje doet!

Looks

Grijs, zwart en wit. Drie logos (beide schouders en op de borst) en twee maal Do or Die uitgeschreven (op de nek en de pols). Hoewel je bij de naam Do or Die eerder een design a la Tapout zou verwachten is het een erg “clean” rashguard gebleven.

Het review model was een longsleeve rashguard, de rashguard is ook met korte mouwen verkrijgbaar.

Verder valt er niet heel veel over te zeggen. Geen draken, geen doodshoofden, gewoon clean. En dus ook veilig voor “gewoon” op de sportschool.

Do or Die heeft ook ranked rashguards, maar deze zijn (nog?) niet verkrijgbaar bij Do or Die Europe.

Service Do or Die Europe

Zoals eerder gezegd is het Groundfighter.eu die Do or Die naar Europa heeft gehaald. Dus verwacht dezelfde service als bij Groundfighter. Snelle verzending, snelle reactie op vragen en het is iemand die zelf ook al sinds jaar en dag traint en dus weet waarover gepraat wordt.

De rashguard is voor 59,50 verkrijgbaar via Doordieeurope.com. Goedkoper dan Hayabusha, net wat duurder dan bijv Venum of Bad Boy.

Fotos

Review Overview

Fit
8
Service
9
Kwaliteit / afwerking
8
Uiterlijk
8.5
Prijs
7.5
8.2

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273