Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 24/04/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Review: Do or Die ranked rashguard

Review: Do or Die ranked rashguard

Een poosje geleden was er via Artesuave een DO or DIE rashguard te winnen. Charlotte Saes was de winnares en heeft ons inmiddels voorzien van een review van deze rashguard. Charlotte bedankt!

Do or Die Hyperfly PRO COMP rashguard blue

Inmiddels kennen we Do or Die als sponsoren van Blackbelt Kenny Polmans en de Westra Brothers. Zo heb ik in ieder geval kennis weten te maken met het merk.

Al eerder heeft Artesuave al een rashguard gere-viewd, maar het is tijd voor een update, aangezien DoD met een nieuwe versie is gekomen! Ik was de gelukkige winnares van deze rashguard en dus schrijf ik een review om jullie op de hoogte te brengen van de specs en verdere kwaliteitskenmerken.

Specs

Met rashguards is het uiteraard lastiger om de afmetingen te bepalen aangezien er altijd wel een paar centimeter stretch in zit. Normaal draag ik een F4 gi (dat kan vergeleken worden met A2, hoewel deze maar voor mij net iets te ruim is. Met 176 cm lang en 68 kg zou een S prima moeten zitten. Zelf heb ik altijd het probleem dat rashguards omhoog kruipen, maar dat is meer te wijten aan het feit dat de meeste rashguards gemaakt zijn voor mannen en dus de rondingen in het design missen.

Het gewicht van deze rashguard is 150 gram ( ik heb niet heel veel vergelijkingsmateriaal dus ik weet niet in hoeverre dit onder of boven gemiddeld is. )

De logos zijn subliminal dyed (in de stof geprint), en zullen niet los komen na trainingen of wassen. De basiskleur van de rashguard is wit, waarbij alle vakken met kleur geprint zijn.

Comfort

Zoals ik boven al aangaf, vrijwel al mijn rashguards kruipen wel wat omhoog, dus dit laat ik verder buiten beschouwing. Do or Die maakte de rashguard met 8 panelen, terwijl dit normaliter 4 kunnen zijn. Dat zijn een paar stiknaden extra, maar daar voel je eigenlijk vrij weinig van. In het begin wil er nog een draadje los komen aan het uiteinde, maar er is niets drastisch wat ten koste gaat van de kwaliteit.

Looks

Blauw, wit en zwart. Er zijn twee logos geprint, op beide schouders, en eenmaal “Hyperfly” op de borst. Persoonlijk houd ik niet van drukke rashguards, met wilde prints, zoals Tapout of Venum dat wel eens doen. Wel kan ik een leuk detail of een extra kleur echt waarderen. Do or Die gaat net een beetje verder dan een simpele “ranked” rashguard door een extra kleurpatroon toe te voegen op de borst. Ik ben dus erg tevreden met de look!

Fotos

Review Overview

Fit
8
Kwaliteit/Afwerking
8
Uiterlijk
9
8.3

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273