Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Review: Do or Die Pro Competition Gi

Review: Do or Die Pro Competition Gi

Do or Die is de afgelopen jaren de BJJ markt opgestormd met hun inmiddels bekende Hyperfly Team onder leiding van Xande Ribeiro. Sinds eind 2012 is Do or Die Europe de officiële reseller van Do or Die in Europa en ze gaven ons de mogelijkheid om aan de slag te gaan met de nieuwe Pro Competition Gi.

Aangezien we ook trainen in de normale Hyperfly zullen we ook regelmatig wat gelijkenissen en/of verschillen aanhalen.

OVER DO OR DIE

Do or Die is een fabrikant van BJJ en Grappling kleding afkomstig uit Amerika en bekend van de Hyperfly lijn. Waar de meeste BJJ en Grappling spullen tegenwoordig in Pakistan worden gemaakt is Do or Die bezig om ook in Amerika een deel van de productie onder te brengen. De nieuwe lijn rashguards worden al in Amerika gemaakt, de Gi’s komen echter nog “gewoon” uit Pakistan.

DO OR DIE, located in beautiful San Diego, California is the world headquarters for DO OR DIE, LLC. The DO OR DIE portfolio features the HYPERFLY line of Brazilian Jiu Jitsu Gis, the HYPERFLY athletic performance brand of BJJ Clothing and equipment and the DO OR DIE line of clothing.Absolutely everything we do supports the Brazilian Jiu Jitsu tournament and Brazilian Jiu Jitsu dojo heritage and lifestyle. From the gis and clothing we design, to the partners we do business with to the HYPERFLY Brazilian Jiu Jitsu Competition Team, our goal is and always will be to give back to the community that burst forth from the revolution spearheaded by Carlos Gracie Sr. and Helio Gracie of the legendary Gracie Family.

Whether you are a hardened tournament veteran or a humble practitioner of the “gentle art”, the DO OR DIE line of BJJ clothing and gear was designed with you in mind. We believe that the passion that you carry for your sport, your academy and your teammates should be personified in the gi, equipment and clothing you choose.

DO OR DIE
YOU CAN’T TEACH HEART

Eind 2012 is Do or Die Europe opgericht als officiële reseller van Do or Die. Naast het Hyperfly team met o.a. Jared Dopp en Xande Ribeiro heeft Do or Die Europe ook zijn eigen Hyperfly team. Daarin vinden we bijvoorbeeld Henk Heneweer en Sam van Bellingen terug, als ook de zeer succesvolle Adam Wardzinski.

FEATURES

Jacket Features:
Lightweight 450g soft HYPERFLY weave
One piece construction with no back seam
EVA foam collar
Contrasting grey color stitching
Heavy reinforced seams
Tailored fit

Pant Features:
10oz drill cotton
Stretch rope drawstring
6 point loop system
Contrasting color stitching
Heavy reinforced seams
Tailored fit
Reinforced double layer knee padding

Daarnaast zijn zowel de broek als de jas voorzien van diverse rashguard achtige stukken stof zoals we eerder al bij de Grips Secret Weapon terugvonden. Wat we ook eerder hebben gezien bij Grips is het gebruik van een anders gesneden jas. De “panelen” op de voor en achterzijde geven optisch in ieder geval een wat slanker uiterlijk, wat ertoe leidt dat de jas net wat minder ver overlap heeft aan de voorkant.

In tegenstelling tot de reguliere Hyperfly lijn is er bij de Pro Competition helaas niet gekozen voor een lycra kruis in de broek.

AFMETINGEN EN GEWICHT

Ongewassen Na 5x wassen
JAS A2
A 168,5cm 161,5cm
B 79,5cm 78,5cm
C 56,5cm 54cm
D 53,5cm 49,5cm
E 18,5cm 18cm
F 18,5cm 17,5cm
BROEK A2 RIPSTOP
G 50,5cm 50cm
H 100cm 94cm
I 22,5cm 22cm
J 72,5cm 68cm
K 36,5cm 34cm

Toen we de Pro Comp uit de verpakking haalde merkte we al snel dat het pak net wat ruimer gesneden is dan de reguliere Hyperfly. De wasmachine heeft gelukkig al een aardig deel van de stof gekrompen, maar met name de mouwen- en broekspijpen zijn, vooral voor een competitie gi, toch wel aardig aan de ruime kant. De normale Hyperfly heeft wat ons betreft dan ook meer een “competition cut” dan deze speciale competitie gi. Tevens is deze competitie gi ook net iets zwaarder dan de normale Hyperfly. De normale Hyperfly (cali) weegt een kleine 1500 gram, deze Pro Comp weegt 530gram voor de broek en 1150 gram voor de jas. Niet echt een lichtgewicht competitie gi dus.

COMFORT & AFWERKING

Ondanks de wat ruime mouwen en broekspijpen is er op de andere punten niet veel op de gi aan te merken. Van de slankere “panelen” merk je in de praktijk niet enorm veel, maar naar onze mening heeft de Hyperfly die toevoeging ook niet echt nodig.

De rashguard stukken aan de binnenzijden zorgen dat de stof daar net wat koeler aanvoelt en de borduursels op de gi zijn uitstekend. In de eerdere gi’s van Do or Die (2011/2012) was dit nog wel eens een punt waar ze op te kort kwamen, maar sinds dit jaar hebben ze echt enorme sprongen hierin gemaakt.

Buiten wat losse draadjes hier en daar valt er op de afwerking niet heel wel aan te merken. Alle naden zijn netjes gestikt en lopen mooi parallel aan elkaar.

De broek is misschien wel de fijnste (niet ripstop) broek die we tot nu toe hebben mogen testen. Het katoen is enorm zacht, Roy Donders zou er trots op zijn! De broek beschikt daarnaast over een vijftal lusjes voor een redelijk dik, licht elastisch, koord.

LOOKS

Wit/zwart, rood/zwart en blauw/zwart zijn veel voorkomende, opvallende contrasterende kleuren bij BJJ gi’s. Do or Die heeft een enorm nette licht grijs/wit combinatie gebruikt welke je over de gehele gi terug vindt. De sticksels, de stukken versteviging, de logotape in de mouwen en broekspijpen.. Zelfs het logo heeft een grijs/witte kleurstelling gekregen.

De enige kleur die je verder terug vindt is het blauw in het Do or Die logo. Dus qua styling is dit sowieso een erg strakke, rustige gi.

Opvallend is te noemen dat er (vanwege het gebruik van de panelen) een aanpassing is gekomen op de YCTH tekst aan de binnenzijde. De eerste uitvoering heeft onze voorkeur, maar we kunnen ons voorstellen dat deze optie niet mogelijk is met de extra naden in het midden.

difference

Niet echt van functionele waarde misschien, maar ook de verstevigingen op de benen zijn bij deze gi niet recht toe recht aan. Er is gebruik gemaakt van een aantal schuine vlakken om zo de gi ook weer een wat slanker uiterlijk te geven.

Er zijn twee logo’s terug te vinden op de mouwen, een patch in de nek en een patch op de broek.

SERVICE

De man achter Do or Die Europe heeft al vele jaren ervaring in de BJJ branche dus hij weet als geen ander wat er van hem verwacht wordt. Contact gaat snel, betaling via de website kan volgens alle veel gebruikte betaalwijzes en de meeste gi’s worden ook nog eens gratis verzonden.

CONSLUSIE

De gi opzich is een erg fijne gi om in te trainen, maar misschien niet de beste keuze als je een Do or Die gi als competitie gi wilt hebben. Ons idee is deze Pro Competition gi meer een trainings Gi en kun je de normale Hyperfly beter gebruiken voor competities. De normale Hyperfly is lichter, wat minder ruim gesneden en geeft je tegenstander dus net wat minder stof om vast te pakken.

Hoe dan ook is deze gi absoluut een aanrader!

De gi is verkrijgbaar bij Do or Die Europe voor 139,50.

Pluspunten

– No nonsense gi;
– Erg fijne broek (helaas zonder lycra kruis);
– Comfortabele weave.

Verbeterpunten

– Lichter gewicht,
– Smallere mouwen / broekspijpen.

FOTO’S

Review Overview

Fit
7.5
Service
9
Kwaliteit / afwerking
9
Uiterlijk
9.5
Prijs
8
8.6

Rating


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273