Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/06/2019

Scroll to top

Top

6 Comments

Review: BJJ Globetrotters Super Light Travel Gi

Review: BJJ Globetrotters Super Light Travel Gi

Voor de BJJ-ers onder ons wie niet houden van een dik middeleeuws pantser (lees: Judopak), willen bewegen als Muhammad Ali (“Float like a butterfly, sting like a bee”) en de mensen die gewoon weg niet de ruimte hebben om 10 verschillende BJJ gi’s aan het droogrek te hebben hangen zijn er gelukkig 100% ripstop gi’s verkrijgbaar.

Een van de fabrikanten van een ripstop gi is de grote man achter BJJ Globetrotters, Christian Graugart. Toen Christian in 2010 besloot om 56 BJJ scholen langs te gaan in 140 dagen (verdeeld over de gehele wereld) werd hij tijdens zijn reis bijgestaan door een ripstop gi van Kauai Kimonos. Handig en compact om mee te nemen, licht en snel drogend.

In 2014 kwam hij met een eigen ripstop gi, de Globetrotters Super Light Travel gi!


OVER BJJ GLOBETROTTERS 

BJJ Globetrotters is een project/team opgericht als antwoord op alle politieke onjuistheid in BJJ land. De voorbeelden van mensen die nergens anders mogen trainen dan onder hun eigen leraar. Mensen die op reis gaan en enkel bij hun eigen school (of afdelingen daarvan) mogen trainen. Daar zet BJJ Globetrotters zich tegen af.

Zoals ze zelf zegen:

” I always disliked politics in Jiu Jitsu and pretty much managed to steer clear of most it myself, but throughout the years, I’ve heard and experienced my fair share of bullshit. Students who are told they are not allowed to train with whom they want. People who has gone traveling and gotten a friendly reminder from their instructor, that they can only visit academies on their trip within their affiliation. Bad mouthing of former students and friends, who has chosen to change academy, sometimes even online in public. Being encouraged to keep a distance towards those not training with you. Push an “us vs. them” mindset, even to the children of which the people are role models for. The list goes on, and I am sure you know, what I am talking about.

There is no “us vs. them”, it’s an illusion, a stone age mechanism, hardwired into our brains to keep us safe by staying with and fighting for our own desert tribe. Anything else would’ve meant certain death 2.5 million years ago. The typical Jiu Jitsu business model builds on—and takes advantage of— this and channels it into a culture of “expected loyalty”, which is great for short term money-making, but very bad for long term karma. At the end of the day, we’re all just adults, who likes to grapple and no other adult should tell us, who we can and can not play with.”

Komt er dus kort op neer dat ze hetzelfde vinden als wij bij Artesuave, WE ARE ALL ONE!

Meer informatie over het team BJJ Globetrotters vind je op: http://www.bjjglobetrotters.com/the-story-of-team-bjj-globetrotters/

Daarnaast organiseert BJJ Globetrotters enkele malen per jaar een BJJ Camp, met dit jaar een zomer kamp in Leuven, BE. Met o.a. Wim Deputter en Daniel Bertina als coaches!
Genoeg over het BJJ Globetrotters team, laten we nu de gi eens gaan bekijken.

FEATURES

FREE WORLD WIDE SHIPPING & 100% LIFETIME MONEY BACK GUARANTEE
This is the perfect gi to bring for your travels! Takes up extremely little space in your backpack/suitcase and dries in no time after you’ve washed it. High quality material and build, this gi will last for years on the road!

Super light ripstop jacket and pants
Perfect to bring for traveling
Fast drying
Beautiful embroideries
Large BJJ Globetrotters patch
Includes a free eBook copy of “The Brazilian Jiu Jitsu Globetrotter”

Any questions? Contact us on customerservice@bjjglobetrotters.com. Actual people will actually answer your email, promise!

AFMETINGEN EN GEWICHT

ONGEWASSEN NA 5X WASSEN
JAS A2
A  168 cm 166 cm
B  78 cm 77,5 cm
C  58,5 cm 57,5 cm
D  52,5 cm 51,5 cm
E  17,5 cm 17,5 cm
F  12 cm 11,5cm
BROEK A2
G  55 cm 55 cm
H  103 cm 100,5 cm
I  24,5 cm 24,5 cm
J  79 cm 77,5 cm
K  25,5 cm 24,5cm

Zoals je kunt zien is de gi minimaal gekrompen. Waar we in het verleden weleens ripstop hebben gezien die enorm snel en veel kromp blijft deze gi eigenlijk zo goed als gelijk na (minimaal) 5x wassen.

De maten van de gi zijn allemaal redelijk gemiddeld voor een A2, waarbij het wel even wennen is dat de gi nogal als een pyjama aanvoelt. Dat de broekspijpen wat wijder zijn dan we gewend zijn geeft het eigenlijk alleen nog meer een pyjama gevoel. Dit heeft natuurlijk niets met de maatvoering te maken, maar met het enorm lage gewicht van de gi!

Met een gewicht van 536 gram voor de broek (oke, dit is niet eens zo heel erg licht… Ter vegelijking, een broek van de Progress M6 weegt slechts 476 gram) en maar slechts 684 gram voor de jas staat deze gi echt in een aparte klasse voor wat betreft licht!  Het totaal gewicht van 1220 gram is namelijk nog lichter dan enkel de jas van een Tatami Estilo! De jas zelf weegt zelfs minder dan de broek van de Gameness XT..!!

Nu horen we je natuurlijk gelijk denken, ja maar een gi die zo licht is.. pfff ga lekker karate doen ofzo, maar laat BJJ maar aan de “echte” pakken over.  Goed. We moeten bekennen dat we dat de eerste keer misschien ook wel dachten. Maar na weken lange mishandeling van de proefpersoon, en de gi, kunnen we niet anders concluderen dan dat deze gi echt wel zijn vrouwtje (of mannetje) staat op de mat.

Is dit dan ook zo’n gi met een waardeloos rever? Een die zo soepel en dun is als de rest van de jas? Nou nee. Kijk en vergelijk de rever van de Tatami Estilo met die van de Globetrotters gi. Die van de Tatami is overduidelijk wat zwaarder en stugger door  het dikkere canvas, maar de Globetrotters rever is misschien zelfs een tikkeltje dunner en zeker een volwaardige rever!

Een bijkomend voordeel van een gi die zo licht en dun is als deze is het feit dat deze binnen no-time weer droog is. Hoewel niet helemaal kurkdroog is de gi een kleine anderhalf uur na een 30-graden bonte was, gecentrifugeerd op 1200 toeren, weer klaar voor gebruik. Dat is gemeten in deze periode van het jaar. We kunnen ons voorstellen dat in de zomer periode je zelfs nog sneller terug de mat op kan.

En als je op reis bent hang houdt je de gi aan tijdens het douchen en hang je de gi daarna over de achterbank van je Escalade om te drogen.

COMFORT & AFWERKING

Het is even wennen als je vaste roulatie bestaat uit een Tatami Estilo 4 en een Gameness XT. Alsof je een driedelig pak uit doet na een lange dag op kantoor en je thuis direct je pyjama aantrekt. Alsof je je legerkisten uittrekt en je voeten verwend met een ingelopen paar Nike Free.

Zoals je wel zult begrijpen bevalt deze gi enorm, echter moet je dan wel open staan voor een lichte BJJ gi. Wanneer je echt geen afstand kunt doen van je zwaardere trainings gi ga je deze gi waarschijnlijk ook gewoon klote vinden. Love it or hate it.

De afwerking is allemaal prima in orde. Logotape in de mouwen en de broekspijpen zijn netjes omgestikt en zal hierdoor niet vervelend aanvoelen. De kwaliteit van het stikwerk is uitstekend en ook de grote patch op de voorzijde is van goede kwaliteit (de patch zelf is geprint, niet geweven).

De standaard verstevigingen zijn aanwezig aan de binnenzijde van de oksel en onderaan de split van de jas. Goed om te zien dat ondanks het lage gewicht, daar toch nog aan gedacht is!

Klein minpuntje is de bedrukking aan de binnenzijde van de jas. Deze bedrukking lijkt door middel van zeefdruk erop gezet, maar lijkt iets meer moeite te hebben met de dagelijkse mishandeling dan de rest van de borduurde prints. Zoals je op de foto kunt zien zijn de vogels op sommige plekken al wat aan het vervagen. Doet kwalitatief aan gi natuurlijk niets af en we zouden ook geen betere optie hebben om dit te bedrukken, maar het is hoe dan ook jammer.

Ander minpuntje is dat de broek misschien nog wat achter blijft qua gewicht ten opzichtte van de jas. De winst qua gewicht is duidelijk bij de jas, echter zou de broek dus ook nog wel wat kunnen besparen.

Hoewel je met het rollen wel kunt zweven als een vlinder moet je toch erg op je tellen passen. Wanneer je tegenstander een grip heeft op je broek op je mouwen is deze, vanwege de dunne stof, erg lastig los te krijgen. Je moet dus echt wel even wat harder werken dan normaal!

LOOKS

“Damn that is a nice looking gi! Which one is it? I really like the color!” – Felipe Costa

Is dat voldoende? Als het goed genoeg is voor Felipe Costa, wie zijn wij dan nog om er over te oordelen? Nee? Geloof ons, Felipe was niet de enige die meteen vroeg welke gi het was.

De gi is verkrijgbaar in het blauw en in het grijs en met name de grijze kleur lijkt bij iedereen enorm in de smaak te vallen.

Als we kijken naar de jas valt gelijk de enorme patch van BJJ Globetrotters op welke op de voorkant is gestikt. Mocht je deze eraf willen halen dan zou dat een kwestie van een paar minuten zijn, want de patch zit rondom met 1 rij stiksels vast.

Vervolgens staat op de linker mouw een kleiner BJJ Globetrotters borduring en vind je achter in de nek een vliegtuig terug. Ja, een vliegtuig! Zoals eerder al gezegd is er aan de binnenzijde van de jas plaats gemaakt voor een bedrukking van een groep vogels. Zowel de vogels als het vliegtuig is natuurlijk een duidelijk verwijzing naar de reis van Christian. Ook is op de onderkant van de rug nog een geborduurde golf terug te vinden, dezelfde golf vind je ook terug in de logotape.

De broek is naast de logo tape en een kleine patch onder aan het scheenbeen helemaal clean.

Klein nadeel van de looks (en dan praten we over de grijze uitvoering) is dat het een licht grijze stof is, welke tijdens de training snel antraciet kleurige vlekken krijgt. Oftewel, zweetvlekken zijn enorm zichtbaar. Aan het eind van de les is het mooi egaal antraciet, maar ergens tijdens de les zul je je voelen als een grijze Milka koe in de Zwitserse Alpen.

SERVICE

Snelle levering: Check

Verpakking: Check

Communicatie: Check

Naast de gratis wereldwijde verzending werden er ook nog wat losse patches en sleutelhangers meegestuurd. Daarnaast zit er een code bij voor het gratis BJJ Globetrotter eBook.

CONCLUSIE

Ben je op zoek naar een lichte gi die 100% IBJJF illegaal is, snel droogt en de looks heeft die Felipe Costa zijn aandacht trok dan hoef je niet verder te kijken. 

Daarnaast komt het geld terecht bij iemand die zijn best doet om te breken met de politieke misstanden in de BJJ wereld, en dat alleen al is positief.

De gi is verkrijgbaar via www.bjjglobetrotters.com en kost je inclusief verzenden 149 USD. Helaas staat de dollarkoers momenteel waardeloos, dus kost de gi ook ongeveer 149 euro. En dat is best fors.

Wanneer de dollarkoers weer wat beter staat zal de gi op ongeveer 110 euro uitkomen. Niet de meest goedkoopste, maar voor iemand die op zoek is naar een ultieme reis gi, zeker het bekijken waard!

Pluspunten
– Looks;
– Laag gewicht;
– Afwerking ondanks dit lage gewicht;.

Verbeterpunten
– Bedrukking binnenzijde,
– Gewicht van de broek zou nog wat lager kunnen,
– De prijs/dollarkoers

*Speciale dank voor Wouter Swinkels voor de foto’s!

FOTO’S

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273