Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/09/2019

Scroll to top

Top

One Comment

Grootmoeder Grappling Tips #2: Kamferspiritus

Grootmoeder Grappling Tips #2: Kamferspiritus

Hadden we de vorige keer Aluin als GGT, vandaag gaan we naar de modderige paden van de Loonse en Drunense Duinen. Dit natuurgebied heeft ons onlangs namelijk weer terug gebracht naar een jaar of tien geleden. Nog ver voordat ik mijn best deed om een gesloten guard te passeren waren het voornamelijk kilometers asfalt die zich lieten passeren.

Grootmoeders Grappling Tip #2 komt dan ook uit het hardloop wereldje. De wereld van de blaarpleisters, tijgerbalsem en kamferspiritus.

Kamferspiritus is een oplossing van 10% kamfer in alcohol (ook wel spiritus genoemd). Er kan glycerine aan toegevoegd worden om de huid soepel te houden, en daardoor breken van de huid te voorkomen.

Het is een ouderwets middel dat gebruikt werd om de verharding van de huid van de voeten te bevorderen. De geur van kamferspiritus is onlosmakelijk verbonden met de wandel evenementen.

Kamferspiritus kan ook worden gebruikt als wrijfmiddel bij spierpijn.

Kamfer of 1,7,7-trimethylbicyclo[2.2.1]heptaan-2-on vormt witte tot transparante, wasachtige kristallen met een karakteristieke frisse geur die door veel mensen als zeer aangenaam wordt ervaren. Kamfer hoort tot de klasse van de terpenen met een brutoformule van C10H16O. De stof komt voor in het hout van de kamferboom, (Cinnamonum camphora), een grote, altijd groene boom uit Azië, evenals in enkele verwante boomsoorten uit de laurierfamilie, met name Ocotea usambarensis. De stof kan gesynthetiseerd worden uit terpentijnolie. De stof wordt vooral om zijn geur en om medicinale redenen gebruikt.

Wat doet kamferspiritus? Het maakt je huid wat dikker op de plek die je ermee ingesmeerd hebt. Wat hebben wij hier dan aan? Weet je nog dat Aluin ervoor zorgt dat een wondje sneller dicht is?

Door je voeten in te smeren met wat kamferspiritus wordt de matburn zoals we die allemaal wel eens kennen, aanzienlijk verminderd. Daarnaast is de oplossing ook nog een desinfecterend.

Doe wat kamferspiritus op een wattenschijfje en smeer dit op de plekken waar de matburn het meeste voorkomt. Na een paar keer gebruik merk je al enig verschil!

Kamferspiritus is verkrijgbaar bij de lokale drogisterij en kost nog geen 2 euro voor een flesje.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273