Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/01/2019

Scroll to top

Top

2 Comments

Fotoverslag seminar Grandmaster Flavio Behring

Fotoverslag seminar Grandmaster Flavio Behring

Op donderdag 16 Oktober waren we aanwezig op een seminar van Grandmaster Flavio Behring. GM Flavio Behring is een directe leerling onder Helio Gracie en is al ruim 67 jaar actief in Braziliaans Jiu Jitsu.

Daarnaast is hij ook een van de weinige, zo niet de enige rode bander welke nog de wereld over reist om BJJ te verspreiden. Oke, misschien ook wel de enige die het nog kan!

Eenmaal aangekomen in een dorpje onder de rook van Brussel was het even goed zoeken naar de lokatie. Geen sporthal, geen oude gymzaal, nee.. een nieuwbouwhuis waarvan de eerste en tweede verdieping helemaal zijn ingericht als sportschool / dojo. Nu zijn er natuurlijk wel meer mensen met een paar matten op zolder, maar zoals hier hebben we het nog niet eerder gezien.

Een volwaardige dojo van +/- 75m2 (schatting) met daarnaast nog ruimte voor kettlebells en andere fitnessapparatuur. Nu is 75m2 natuurlijk een aardige oppervlakte, maar wanneer er ruim 30 man op komen dagen is het natuurlijk al snel gezellig druk.

Na het groeten was het tijd voor de les die begon met woorden in de strekking ” Jiu Jitsu is easy, we make it difficult. Youtube makes it difficult “. Dat GM Flavio Behring geen voorstander is van wedstrijd Jiu Jitsu en Youtube is een understatement!

Tijdens het seminar werd vooral de closed en open guard behandeld, waarbij GM Behring nog opvallend flexibel was in de heupen. In tegenstelling tot een hoop “wedstrijd” technieken waarbij vooral nog een dosis kracht weleens handig kan zijn, werden deze sweeps en submissions bijna tot in het natuurkundige uitgelegd met betrekking tot timing, balans en verdeling van de krachten.

Ook werd er nadruk gelegd op de frontale triangle. Met wat kleine tweaks, noem het invisible jiu jitsu…, werkt dus ook een frontale triangle zonder problemen, zonder kracht en zonder een hoop getrek aan het hoofd.

Helaas mochten we niet filmen, maar wel fotograferen, dus hierbij een kleine sfeerimpressie! Met dank aan Wouter Swinkels voor de fotos!

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273