Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 13/12/2018

Scroll to top

Top

5 Comments

Featherweights Traininggroup

Featherweights Traininggroup

Wederom een stukje van Daniël de Groot. Ditmaal een verslag van de tweede featherweight training o.l.v. Pele Nguyen.

Dit weekend werd voor de tweede keer ooit een ‘featherweight training’ gehouden in Nederland. Voor mij was het de eerste keer dat ik mee deed, en ik was dan ook erg benieuwd.

Zoals ik in één van mijn vorige blogposts al benadrukte is het niet altijd makkelijk om de lichtste persoon van de sportschool te zijn. Deze training leek dan ook het perfecte supplement op de ‘normale’ trainingen. Alleen maar lichte tegenstanders, wat wil je nog meer?

Er waren deelnemers met verschillende banden, van verschillende scholen, uit verschillende steden, zowel mannen als vrouwen, en allemaal met verschillende BJJ stijlen. Het enige dat we allemaal met elkaar gemeen hadden was het feit dat iedereen onder de 70 kilo woog. Dat was dan ook het enige criterium om mee te doen. Zoals organisator Pele Nguyen zei: “De weegschaal is de portier”. In totaal bestond de groep uit 14 personen.

De trainingssessie duurde van 12:30 tot 14:30 en was verdeeld in twee stukken: eerst een uur drillen en toen een uur sparren. Bij het drillen mocht iedereen steeds 5 minuten drillen wat hij wilde. Erg goed voor de meer gevorderde BJJ’ers omdat ze zo precies de technieken kunnen oefenen die ze willen. Na 5 minuten werd er gewisseld en kon de trainingspartner zijn drill gaan doen. Vervolgens werd er van partner gewisseld en begon de routine weer vanaf het begin.

Bij het sparren waren er steeds rondes van 8 minuten, met daartussen 2 minuten rust. Ik heb van de gelegendheid gebruik gemaakt om zoveel mogelijk met mensen die beter zijn te sparren. De sweeps en submissies vlogen me dan ook om de oren. Ik heb gelukkig ook nog een paar goede tips gekregen, dus ik kan weer een maand vooruit. De bedoeling is namelijk dat dit soort trainingen elke maand worden georganiseerd. Een initiatief dat ik alleen maar kan toejuichen.

Al met al een buitengewoon leerzame en ook heel leuke ervaring. Ik ga mijn best doen om elke maand bij deze trainingen aanwezig te zijn. Een absolute aanrader voor alle BJJ’ers onder de 70 kilo.

Pele bedankt!


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273