Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/09/2019

Scroll to top

Top

7 Comments

Dutch Open: De predictions

Dutch Open: De predictions

Aanstaande zaterdag staat de volgende editie van de Dutch open op de agenda. Als ik me niet vergis is dit sinds vorig jaar het enige toernooi dat de brackets vooraf online heft gezet. Is dat nodig? Nee. Is dat leuk? Jazeker, want nu kunnen we op ons gemak kijken wie tegen wie staat en alvast wat voorspellingen doen.

Laat ik beginnen met een aantal huishoudelijk mededelingen. Ten eerste doe ik een paar voorspellingen van de Elite en de Purple belts en niet lager. Waarom niet, omdat de lagere klasses vaak onbekende(re) namen hebben. Ten tweede, mijn voorspellingen zijn gebaseerd op mijn eigen ervaringen en ik verwacht, zoals zo vaak met voorspellingen, dat ik het compleet mis ga hebben. Maar wie weet, er kan zomaar een gelukstreffer bij zitten. Tenslotte, en dat is denk ik het belangrijkste, ik doe zelf niet mee. En van de kant is het altijd makkelijk om maar wat te reopen. Alle respect dus voor de dames en heren die wel de mat op stappen in Oss dit weekend! Bij voorbaat Chapeau!

Oke, Business:

Ik doe de volgende klasses Purple Feather (-70), Purple middle (-82), Purple Heavy (-94), Purple  Heavy Plus (+94), Brown Black Middle (-82), Brown Black Heavy (-94), Brown Black Heavy Plus (+94), en Women Elite. Laten we bij het begin beginnen.

Purple Feather:

3 mannen in deze klasse, waarvan ik een Poolse jongen niet ken. Pele en Niels zijn echter wel bekende in de Nederlandse scene, waarbij vooral Pele de laatste tijd aardig wat medailles pakt. Maar ook Niels doet het goed, hij won bij de Limburg open deze klasse nog vrij eenvoudig. Laten we het voor de eerste poule dicht bij huis houden. Ik zeg; finale Pele vs Niels, winnaar Pele op punten.

Purple Middle:

Een druk bezet gewicht met 11 vechters. Ik zie zo snel 4 Poolse jongens staan in de bracket, die ik alle 4 niet ken, 3 jongens die, als ik me niet vergis, net bij paars komen kijken (Sam, Lucas en Kay). Daar staan dan weer twee oude bekende in de purple belt klasse tegenover in Wiggert en Tom. Aan de rechter kant van de bracket doen zowel Wiggert als Sam het vaak goed op toernooien. Die laatste had wat tegenslagen in Munchen terwijl Wiggert in Parijs bij Naga weer medailles pakte. Ik ga daarom voor Wiggert in de finale tegen een Poolse ‘verrassing’ aan de andere kant. Ik verwacht een finale die veel 50/50 zal zien met uiteindelijk een degelijke, sterke Poolse jongen die op 1 advantage wint omdat meer kracht heeft aangezien hij in de voorrondes 1 partij minder dan Wiggert heeft gevochten.

Purple Heavy:

Ook hier weer een aantal namen die we vaker tegenkomen. Vooral aan de rechter kant van het schema. We zien Brian, Arda en Brecht die alle drie al een tijd meedraaien in paars. Lijkt me dus een zware loting voor de mannen aan de rechter kant. Aan de linker kant weer een tweetal Poolse vechters, en een aantal oer degelijke Nederlanders in Timo en Ruud. Ik moet eerlijk bekennen dat ik Ron niet van naam ken, dus ik ga in dit geval voor wederom een Poolse jongen aan de linker kant van het schema. Aan de rechter kant verwacht ik een all-out oorlog maar kan ik de ervaring van Brian zeker niet uitvlakken. Ik denk dat hij daarom, en natuurlijk dankzij zijn slimme spel, in de finale zal belanden waarin hij onze Poolse vriend met Kimura zal verslaan.

Purple Heavy Plus:

Hier kan ik kort over zijn. 3 zwaargewichten, waarvan ik alleen Bas ken en de twee andere van hetzelfde team zijn. Gezien de ervaring en het thuisvoordeel van Bas kan ik niet anders dan voorspellen dat hij beide Duitsers zal verschalken. Ik zeg Bas eerste, na twee zware partijen die hij op punten wint.

Brown Black Middle:

Dan de hoogste klasse, bruine en zwarte banders bij elkaar. Als ik me niet vergis staat er aan de linker kant 1 black belt in Duane. Hoewel zeker Andy en Dennis ook bekende namen zijn in de competitie scene. Dennis had tijdens de flevo open moeite om zijn ritme te vinden terwijl Andy dat in Amsterdam wel bewees te hebben. Ik verwacht daarom een halve finale tussen Duane en Andy, die op triangle naar Duane gaat. Aan de andere kant tel ik 3 black belts in Zohair, Remco en Joao. De Poolse tegenstander van Zohair ken ik toevallig wel aangezien ik daar 1,5 jaar geleden op het EK tegen gevochten heb. Hoewel hij intussen flink vooruit is gegaan verwacht ik een punten zege voor Zohair. Aan de onderkant van de bracket denk ik dat Remco zijn mannetje zal staan en doet ‘wat er van hem verwacht zal worden’ en zijn Nederlandse en Braziliaanse tegenstanders verslaat. Waarbij ik geloof dat hij vooral ten opzichte van de laatste een flink gewicht voordeel heeft. . Dan hangt het er in de halve finale eigenlijk van af welke van de twee team Brasa maatjes het tegen Duane op neemt. Ik kan niet anders dan Duane het voordeel geven in de finale in ‘zijn’ Oss. Hij werkt nota bene in de hal van het toernooi! Duane op punten dus.

Brown Black Heavy:

6 man in deze divisie waar we wederom twee nieuwe bruine banders zien (Jurgen en Cleberson) en een aantal Poolse deelnemers. Ik ga voor de Pool aan de linker kant van de bracket, maar dat is een pure gok. Aan de rechter kant denk ik dat Cleberson misschien de pech heeft dat hij in de -94 valt, waar hij in het verlede tot 76 kg heeft gevochten en dat een behoorlijk verschil is. Ik kan niet anders dan voor Desmond gaan, die ook in Munchen met Goud en Zilver weer bewees dat je hem, ondanks zijn leeftijd, nooit en te nimmer uit mag sluiten. Wie weet, misschien is zijn Poolse opponent in de finale wel een absolute top black belt waar ik nog nooit van gehoord heb… Zo niet, zeg ik Desmond op absolute degelijkheid.

Brown Black Heavy Plus

In deze klasse ken ik Koch alleen van naam. Wat ik weet is dat hij al een tijdje mee draait in de internationale scene. Taleb was een aantal weken geleden in Amsterdam nog op dreef, waar hij in de enige partij in de +94 elite mijn broertje Wout op punten versloeg. Arjen ken ik niet moet ik eerlijk zeggen, maar ik denk dat hij ongunstig heeft geloot. In het 3 man system gaat de verliezer van de eerste pot weer naar de andere kant en vecht daar nog eens. Ik denk een finale tussen Koch en Arjan waarbij de eerst genoemde zal winnen op punten.

Women Elite

Bij de dames twee kandidaten. Beide zijn bekende namen in de Nederlandse en Belgische BJJ wereld. Helene heeft international gezien meer titels en grotere toernooien op haar naam geschreven dan Marjolein. Maarja, Helene is een paar maatjes kleiner dan Marjolein. Ik verwacht van beide een tactische partij waarbij het voor Helene moeilijk zal zijn om onder Marjolein vandaan te komen. Ik geloof dat Helene de laatste tijd de overhand heeft gehad op Majo, MAAR ik ga toch voor mijn Gracie Barra teamgenootje als ze een tactisch slimme partij vanuit top positie weet neer te zetten.

-Daan

 

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273