Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 19/01/2019

Scroll to top

Top

2 Comments

Dutch Black Belt Seminar: Daniel Bertina

Dutch Black Belt Seminar: Daniel Bertina

Nog iets meer dan een maand en dan is de eerste Dutch Black Belt Seminar een feit. Vandaag een kleine blik op Daniel Bertina. Black Belt, Journalist en sinds kort de eerste Nederlander die gesponsord wordt door Roll Supreme Kimonos.

Daniël Bertina is de eerste zwarte bander onder Marcos Flexa van Carlson Gracie Team. Met 6 jaar oud stapte hij voor het eerst op de Judomat bij sensei Karel Gietelink, en jaren later haalde hij zijn zwarte band Japans Jiu Jitsu bij de Judo Bond Nederland.

Eind jaren ’90 las hij over Gracie Jiu Jitsu en de UFC in het legendarische vechtsportmagazine Zendokan, en scharrelde ergens een paar videobanden op – onder andere van de WCC, waarin Renzo Gracie de judoka Ben Spijkers te grazen nam. In 2000 had hij zijn eerste BJJ-les bij Michael Yanez van Team Popovitch (USA) en werd helemaal gesloopt.

Sindsdien is hij verslaafd. In 2005 verhuisde hij terug naar Amsterdam, ontmoette zijn huidige leraar Marcos Flexa, en werd opgenomen in de Carlson Gracie lineage. Daarnaast is hij als instructeur al een paar jaar actief binnen het netwerk van BJJ Globetrotters.

Wil jij aanwezig zijn bij het eerste Dutch Black Belt Seminar, schrijf je dan hier in: http://www.artesuave.eu/artesuave-eu-presents-dutch-black-belt-seminar/

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273