Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/08/2019

Scroll to top

Top

No Comments

Bredavandaag.nl: Bredase ‘Jiu Jitsu-er’ naar Lissabon voor kampioenschap

Bredavandaag.nl: Bredase ‘Jiu Jitsu-er’ naar Lissabon voor kampioenschap

Reinier de Ridder (Renzo Gracie Holland) vertrekt vandaag richting Portugal voor het grootste BJJ toernooi in de wereld, maar eerst zat hij even met een reporter van Bredavandaag.nl

BREDA – Het zijn spannende dagen voor Reinier de Ridder uit Breda. De 25-jarige vechtsporter, die de Braziliaanse vechtsport Jiu Jitsu (BJJ) als hobby uitoefent, bereidt zich momenteel voor op het Europees Kampioenschap in Lissabon. Woensdag vertrekt de sportieveling.

De vechtsport BJJ wordt internationaal en in Nederland steeds bekender. De Ridder: “De bedoeling is dat je je tegenstander in een positie krijgt waardoor hij of zij gedwongen wordt om af te tikken. De kunst is om de juiste technieken te zoeken waardoor je zoveel mogelijk punten pakt.”
De Ridder traint bij Renzo Gracie Holland aan de Slingerweg in Breda. Samen met Gilvanir Junior, die ook geselecteerd is, reist hij af naar de Portugese hoofdstad. Hun trainer, Kemail Verhoeven, reist niet mee. “Ik ben geblesseerd”, laat Verhoeven weten. “Ik had er graag bij willen zijn. Er zijn om precies te zijn 3.517 aanmeldingen binnen gekomen voor het toernooi. Het is daarmee het grootste toernooi van Europa.”

De Braziliaanse vechtsport vergt veel energie van de Bredanaar. Naast het feit dat hij met iemand anders geniet van een fysiopraktijk, probeert De Ridder ook elke week veel te trainen. “Soms blijft er weinig vrije tijd over”, vertelt hij lachend. “Maar om bij familie op bezoek te gaan in het weekend of een ander leuk feestje probeer ik altijd ruimte te maken.”
Naast de strakke planning van de Bredanaar, moet er ook rekening worden gehouden met de juiste voeding. “Alcohol is uitgesloten”, vertelt de coach. “Alleen water, koffie en thee zijn in aanloop naar zo’n toernooi welkom. Daarnaast krijgen de sporters veel vloeibare voeding binnen wat vooral bestaat uit eiwitten en koolhydraten. Om het profiel goed te laten zijn, gaat vaak ook het eten van vlees eruit. Tot slot moeten er natuurlijk veel groentes binnenkomen.”

Lees verder op: http://www.bredavandaag.nl/sport/2016-01-20/bredase-jiu-jitsu-er-naar-lissabon-voor-kampioenschap


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273