Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 23/05/2019

Scroll to top

Top

10 Comments

Black Belts were White Belts too: Rubert Caster

Black Belts were White Belts too: Rubert Caster

Vandaag gaan we op reis. Op reis naar Suriname, waar zich een klein team van Team Aqua bevindt. Dit team is daar mede gekomen door verspreiding van het BJJ virus door Rubert Caster die vanuit Nederland het virus naar zijn thuisland heeft gebracht. Rubert is afgelopen november gepromoveerd tot zwarte bander, maar ook hij was ooit een “white belt”!

rubert1

In 2002 kwam ik in aanraking met Rickson Gracie jiujitsu Rotterdam.Hiervoor beoefende ik judo en japanse jiujitsu, maar het grondwerk met minimale regels trok mij het meeste aan, vandaar de omslag. Ik raakte verslaafd aan deze sport en trainde haast elke dag. Ik maakte lange maturen, experimenteerde met technieken en zag al gauw dat mijn energie mij meer leidde naar de wat onorthodoxe technieken (10thplanet). Na mijn blauwe band stapte ik over naar mij huidige team Agua. Ik zocht mijn grenzen ook op buiten Europa; z.a VS en Brazilie. Het was een eer voor mij om te trainen met grootheden als krongracie, Eddie Bravo,,Macaco, Machado. Ook de Braziliaanse wedstrijden heb ik mogen ervaren. Het is me gelukt om het “bjjvirus”over te brengen naar Suriname (mijn geboorteland) In Suriname hebben we nu een kleine Team Agua Suriname.(Remco van Baardewijk is de originele grondlegger van Team Agua).

Tot slot wil ik dit kwijt: bjj is een afspiegeling van het leven en heeft me ook een beter begrip gegeven van het leven (bewuster en dichterbij de spiritualiteit gebracht) ,en heeft mij ook vrienden gegeven buiten de grenzen. Hopelijk kan ik de positieve vibes ook teruggeven aan anderen.
Bedankt teamgenoten, bedankt Helio; Osh! – Rubert Caster


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273