Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 18/08/2019

Scroll to top

Top

3 Comments

Black Belts were White Belts too: Michel Verhoeven

Black Belts were White Belts too: Michel Verhoeven

Het was alweer even geleden, maar we gaan gewoon weer verder waar we waren gebleven. Vandaag op bezoek bij Michel “Babytank” Verhoeven. Zwarte bander onder Harold Harder (Rickson Gracie).

Op de jeugdfoto’s zie je mij met mijn 1e EK medaille, zo trots als een Pauw! De andere foto uit die periode geeft aan van wie ik alles heb geleerd, Harold Harder, en hoe hij me al vroeg op de details wees. Details die voor mij het verschil maken en de eerste stappen richting mijn zwarte band betekenden.

Ook zie je nog een wat oudere groepsfoto, waarin de harde kern van 2003 op staat. Dit was mijn allereerste examen met Rickson en tevens de periode waarin ik mijn paarse streep behaalde. Je ziet daar ook Raoul Hiwat (ook op andere foto’s), met wie ik al die jaren al train en ook naar L.A. ben geweest. De foto met Kron en Rickson is dan ook van afgelopen zomer toen ik samen met Raoul daar was.

Kijkend naar mijn ontwikkeling heb ik verreweg het meeste geleerd van Harold. Waar ik erg trots op ben is het feit dat wanneer ik met Rickson train ik meteen herken wat Harold mij geleerd heeft en dan ook weer besef goed onze link met de grondleggers is. Inmiddels is er rmet Rickson dan ook een echte vriendschap ontstaan, zoals de foto tijdens het diner weergeeft.

Als achtergrond is het misschien leuk te vermelden hoe BJJ mijn leven heeft veranderd. Op mijn 13e woonde ik de eerste les bij en was daarmee één van de eersten in Nederland. Het heeft me geleerd ergens voor te knokken, te investeren en werken voor het resultaat, omgaan met tegenslagen en doelen bereiken. Doordat ik al op jonge leeftijd succesvol was, vormde ik een voorbeeld voor het BJJ en de effectiviteit ervan. Daardoor kon ik met Harold door Europa trekken, leerde vel mensen kennen en kon ik mezelf meten met allerlei sporters. Nu ik mijn zwarte band heb deel ik dan ook graag mijn kennis, zo ben ik afgelopen jaar twee keer naar Engeland afgereisd (uk foto) om daar een seminar te verzorgen. Met ingang van januari 2014 wordt dan ook mijn droom werkelijkheid: Mijn eigen Babytank Dojo!

Babytank?

De naam babytank heb ik gekregen van mijn leerling en vriend Mike van Antwerpen (foto met Rickson en blonde jongen) tijdens een trip naar Brazilie, waar hij zich verbaasde over hoeveel ik eet, slaap, weer honger heb om vervolgens tijdens de trainingen daar over iedereen heen te walsen.

Vroeger1 oldays brownbelt 1376356_738348596179515_1268851814_n kron la uk Purple

 


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273