Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 13/12/2018

Scroll to top

Top

3 Comments

BJJ in de film

Braziliaans Jiu Jitsu begint steeds meer bekendheid te genieten, tijdens het WK voetbal in Brazilië heeft zelfs RTL er met Editie NL een item aan gewijd. Echter, Hollywood pikte het Braziliaans Jiu Jitsu al veel eerder op en de invloeden zijn al vroeg terug te vinden in diverse films en series.

Toen in 1978 Rorion Gracie de eerste Gracy Academy in de VS opende, ontwikkelde hij tevens een sterke band met de filmindustrie. Zo heeft hij geholpen bij de aktieserie “Hart to Hart” in 1983, de horrorfilm Death House uit 1987 en was hij Special Technical Advisor voor de film “Lethal Weapon” uit datzelfde jaar. Voor de film Lethal Weapon heeft Rorion geholpen bij het coördineren van de laatste vechtscene, waarbij Mel Gibson zijn tegenstander uitschakelt door middel van een triangle choke.

Hierbij de scene (fast forward naar 2:45)


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273