Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 21/09/2019

Scroll to top

Top

3 Comments

Amerika Trip #2

Amerika Trip #2
  • On 12/03/2013

Goed, hier zitten we dan enkele dagen verder. Het kamp is zaterdag begonnen, en er zijn een hoop mensen uit heel amerika aanwezig. iedereen probeert de kosten zo laag mogelijk te houden,  en proppen zich met 4 in een double twin room in een  1 ster motelletje waar de kakerlakken feestjes houden. Al wie al eens in een dorm room geslapen heeft, weet dat als er eentje snurkt, niemand slaapt. Ik ben dan ook redelijk blij dat ik ergens afgelegen men eigen kamer heb in een huis waar bijna nooit iemand is.

Training dan, de trainingen vinden plaats om 12u, 15u en  18.30.  Op de middag wordt er meer gewerkt met drills ( guardpass drills, sweeps, etc) en positioneel sparren ( eerste wie punten scoort blijft in e.d.)  Om 15 wordt er dan meer conditioneel gewerkt, bv. 1min rollen, 1 min rust,  sharktank rolling… en in de avond zien we 1 of 2 technieken, gevolgt door enkele 10 min rondjes. In combinatie met dat het redelijk warm wordt in de gym en de intensiteit hoog ligt, is iedereen meestal al bekaf voordat we aan het rollen beginnen.  doordat er redelijk weinig tijd tussen de trainingen zit ( zeker tussen de 1ste en de 2de)  Moet men opletten wat en wanneer men eet ( heb er al enkele redelijk fout zien gaan, all you can eat tussen 2 trainingen is nu niet de beste oplossing…)

Wat me hier ook opvalt is het niveau verschil tussen banden. Er zijn veel jongens hier die al een 7 jaar trainen maar nog blauw zijn, doordat ze te jong zijn om paars te krijgen bv. ( volgens IBJJF regels moet je minstens 17 zijn en 2 jaar blauw voor je in paars mag vechten in hun events). Dit geeft als aumatisch resultaat dat men andere mensen die op hoog niveau willen competitie doen, ook langer in blauw houden. Dit is ook waarom je degene die in de pan ams of mundials in blauw ziet medallen ( categorien van rond de 100 man) Het volgend jaar meestal in paars ook opnieuw medallen.

Al dat trainen brengt ook 1 groot probleem met zich mee, Gi’s wassen. om 21u half slapend de wasserij binnenstompelen om vervolgens in slaap te vallen tijdens het wachten en door een oude vrouw zonder tanden wakker gemaakt worden.. hoort er bij zeker? Heb mezelf een Do or Die Hyperfly NYC edition ( klinkt stoer) aangeschaft, zodat ik toch nog een extra Gi heb om in rotatie te gebruiken.

http://instagram.com/p/Wp3usqt_pF/


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273