Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

GRAPPLE D'HUZES. 12 HOURS SEMINAR TO RAISE MONEY FOR THE DUTCH CANCER FOUNDATION | 24/07/2019

Scroll to top

Top

17 Comments

Amerika Trip #1

  • On 07/03/2013

Voor de mensen die mij niet kennen, stel ik me even voor. Mijn naam is Sam, ik train momenteel BJJ bij Brasa Belgium en ben werkzaam als “IT-er”

Ik ben zelf reeds enkele malen naar het buitenland gegaan om te trainen, alsook enkele maanden naar Brazilie. In september ging ik naar L.A om bij cobrinha te trainen, en na de eerste week was ik veel meer onder de indruk van de trainingen daar dan in Brazilie. Toen ik terug thuis was na 3 weken, wou ik zo snel mogelijk terug gaan. Na enkele lange dagen m’n baas haar oren er af te zagen, kreeg ik heel de maand maart vrij.

Afgelopen zaterdag bevond ik me dus in de vroege morgend op Zaventem, wachtende op men eerste vlucht naar de U.S. Deze keer is mijn eindbestemming niet L.A, maar San Jose. met als doel dus om bij Caio Terra te gaan trainen. Ik had op voorhand al heel wat met caio gepraat, en zo ook een plaats gevonden om te slapen ( in de gym slapen was ook een optie, maar sinds er geen douches zijn zou ik na 2 dagen als vogelverschrikker aan de slag kunnen )

Nu goed, na 2 lange vluchten van 8 en 6 uur, stond me enkel nog een tocht van 45 minuten met een klein lijnvliegtuigje te wachten. Dit toestel leek meer op een vliegende bus, dan effectief op een vliegtuig ( als er liefhebbers zijn, het is een type ERJ-140) waar 44 personen op kunnen..

Enkele bijna hartstilstanden later door hevige turbulentie, bevond ik me eindelijk in San Jose. De taxi dropte me voor het adres waar ik moest zijn, maar na enkele malen aanbellen, deed er niemand open aan de deur. ( Het was ondertussen bijna middernacht, en was al een 20uur onderweg). Na bijna in slaap te dobbelen voor de deur, deed er eindelijk iemand open.

Natuurlijk door het uurverschil, was ik om 6 u ‘s morgens al klaarwakker. Na wat verkennen was het ‘s middags tijd voor de eerste training. Het plan om wat relaxed te rollen ging natuurlijk na 5 minuten de mist in sinds iedereen mij als “new guy” wou testen. Al een geluk was er niet zoveel goed volk, dus kreeg ik nog wat ademruimte.

Caio zelf is tot donderdag nog in Arizona voor seminars, maar eens hij terug is komt er redelijk veel volk van Cicero costha en Soul fighters voor de pan ams voorbereiden.

Op maandag woensdag en vrijdag, is er een speciale competitie training waar veel goed volk op afkomt uit heel de “Bay Area”, en grotendeels mensen die dus niet werken, maar enkel trainen. Ik was door de jetlag om 6.30 in de morgend al gaan trainen en werd erna hiervoor uitgenodigd. na uren pogingen te doen om te kunnen slapen, besloot ik maar gewoon naar de training te gaan. Enkele zwarte banden uit de omgeving waren aanwezig ( oa Nathan Mendelsohn, Queixinho, Leopoldo Serao en Flavio Meier) en de rondjes werden ingekort tot 5 minuten met instant roterend systeem om de intensiteit er in te houden. Rustig rollen is dus niet echt aan de orde hier, ook niet in de normale trainingen.

De meeste jongens hier spelen graag open guard, de ene natuurlijk al wat beter dan de andere. De technieken die ik te zien kreeg de afgelopen dagen waren dan ook hierop gebaseerd.

Na de middag training dinsdag, ging ik met enkel mensen mee Caio’s vrouw helpen verhuizen sinds ik toch niets beters te doen had in de regen. ( tip voor iedereen, regel je verhuis als je zelf ergens anders moet zijn) Hierna gingen we direct terug trainen, waar natuurlijk rustig rollen weer op een helse “oorlog” uitdraaide. Desondanks alle cheesecake die zorgde voor de nodige calorien, was het gebrek aan slaap door de jetlag vandaag er teveel aan, en was alles verzuurd na de eerste training. Lig ik daar net men rug te verdedigen terwijl Leandro Lo binnen wandelt en lacht terwijl ik gechoked wordt.. ook een goede eerste indruk  gemaakt dus :D

Goed, zaterdag begint het pan-am camp, dus nu even rustig aan proberen te doen om dan 3x dag te knallen.


Fatal error: Uncaught Exception: 190: Error validating application. Application has been deleted. (190) thrown in /home/deb63691/domains/artesuave.eu/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273